Hakkari’nin il kalması için birçok eylem düzenleyen Hakkari İl Kalsın Komisyonu, bu defa Ankara’ya çıkarma yapıyor. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) önünde toplanan yüzlerce kişi, üzerinde “Hakkari il kalsın” afişleri yazılı bulunan 10’a yakın minibüs ve özel araçla davul zurna eşliğinde şehir merkezinden konvoy halinde Ankara’ya hareket etti.

Hareket öncesi açıklama yapan Yüksek Mimar Cemal Erip, geçtiğimiz cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda kabul edilen kararla Hakkari’nin ilçe statüsüne dönüştürülerek isminin Colemerik olarak değiştirildiğini söyledi.

Erip, “Bu kararın bu hafta TBMM Genel Kurulu’na getirilmesi düşünülüyor. Biz de kentin STK temsilcileri, kanaat önderleri ve esnafları olarak bu kararın karşısında durmak için Türkiye genelindeki Hakkarililere bir çağrı yaptık.

Şu anda Türkiye’deki Hakkarililer olarak Ankara’da toplanıp bu kararın yanlış olduğunu haykırmak için meclis önünde toplanacağız. Biz de şu an Ankara’ya gidecek olan Hakkarilileri yolcu etmek için buradayız. Umarım Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümet yetkililerimiz ve muhalefet partileri bu kararın yanlış olduğunu anlar ve karardan vazgeçerler. Bugün yola çıkacak arkadaşlarımıza selametler diliyoruz. Umarım müjdeli haberlerle dönerler” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber