Hakkari'de İmralı süreci ve gelişmelerini yakında takip eden vatandaşlar, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) grup toplantısında Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın konuşmasını dikkatle dinlediler.
Bir süreden beridir gündemdeki yerini kuruyan İmralı ile görüşme ve silahların bırakılması konusu Hakkari'de memnuniyetle karşılanıyor. Yaşanan gelişmeleri, Demirtaş ve hükümetin açıklamalarını takip etmek için kahvehanelere giden vatandaşlar gelişmelerin sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorlar. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) grup toplantısında Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın konuşmasını dikkatle izleyen vatandaşlar süreçle ilgili yayınları takip ederek gelişmeleri büyük bir umut içersinde takip ediyorlar.
Hakkarili vatandaşlar, bu kanın durması için ne gerekiyorsa yapılmasını istediler. Vatandaşlar, "Çocuklarımız Çanakkale'de askerlik yapmış. Belki de Çukurca ilçesinde veya her yerde askerlik yapmış olabilirlerdi. Silah çözüm değil. Artık bu kanın durması için gereken neyse yapılsın. İmralı görüşmelerini olumlu buluyoruz. Bu sürecin barışa gideceğine inanıyoruz. Biran önce kamuoyun aracılığı ile bu barışın sağlanmasını istiyoruz. Artık tüm siyasi partiler bir araya gelerek bu kanın durması için çaba harcanmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.
(FT-MET-Y)

08.01.2013 16:17:04 TSI

Editör: Wan Haber