Hakkarililer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit değildir" sözlerine tepki gösterdi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan, söylediklerinden dolayı CHP Milletvekili Güler'i nefretle kınadığını belirterek, "Türkler ve Kürtler, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana birlikte güzel mücadeleler vermiştir. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in böyle bir söylemde bulunması utanç vericidir" dedi.
BDP Hakkari İl Başkan Rahmi Kurt ise, yıllardan beridir iki halkın bu coğrafyada beraber yaşadığını belirterek, "CHP milletvekilinin bu ırkçı söylemleri, partinin bu halka bakış açısını ortaya koymuştur. CHP'nin Dersim karnesi bellidir. Biz bu tür söylemlerin bu ülkeye barış getireceği kanısında değiliz" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar ise bu söylemlerin ülkeye zarar verdiğini belirterek, "Başbakanın barış sürecini başlattığı bu günlerde bu açıklamalar bizi son derece üzdü. Biz devletimizi seviyoruz ama bir an önce barışın olmasını istiyoruz. İnşallah da bu barış en kısa sürede olur. Başbakandan isteğimiz, bu barış sürecinden geri adım atmamasıdır. Bazıları Kürt ve Türklerin üzerinden siyasi rant elde ederek ticaret yapıyor. Bu söylemlerin amacı da kışkırtmak ve halkın arasına nifak sokmaktır. Neden eşit olmayalım, beraber savaşmadık mı? Biz savaşlarda onların iki katını yaptık. Her konuda onlarla eşit olmaya hakkımız vardır" şeklinde konuştu.
(FT-Yİ-GS-Y)

25.01.2013 16:38:01 TSI

Editör: Wan Haber