Hakkari'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanırken, tek katlı evlerde adeta kara gömüldü.
Hakkari'de yaklaşık bir haftadan beridir etkili olan kar yağışı sonucu 135 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapanırken, İl Hıfzıssahha Kurulu kararıyla da il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 3. kez tatil edildi. İl merkezinde tek katlı evler kara gömülürken, caddelerde park edilen araçlar ise kardan kayboldu. Caddelerde karla mücadele çalışması başlatan belediye ekibi ise, karda kaybolan araçlar nedeniyle yolları açmaktan zorluk çekti. Araçlar ile kar yığınlarını bir birinden ayrıt edemediğini belirten karla mücadele ekibi, araç sürücülerinin araçlarını kardan temizleyerek yol kenarından kaldırılmasını istediler.
Kar altında araçlarını aramaya başlayan sürücüler ise, araçlarının aynalarından tespit ederek üzerindeki karları temizleme telaşı içersine düştüler.

YÜKSEK BİNALARIN ÇATILARI ÇÖKTÜ
Kar kalınlığına daha fazla dayanamayan bazı binaların çatıları çökerken, altında bulunan bazı araçlar ise hasar gördü. Birçok bina sahibi çatıların çökmesini engellemek için çatı katlarındaki kar yığınlarını indirmek için büyük çaba harcadı.
Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2,5 metre, il merkezinde ise 1 metre 67 santimetre olarak ölçüldüğünü belirttiler. Yağışların belirli aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirten yetkililer, yağışların daha sonrada yavaş yavaş bölgeyi terk etmesini beklediklerini kaydetti.

ŞEHİR MERKEZİNDE 13 MAHALLE YOLU KAPANDI
Hakkari Belediye Başkanlığı ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmasına rağmen akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 mahalle yolunun yeniden ulaşıma kapandığı belirtildi. Kara gömülen çarşı merkezinin kardan temizlenmesinden sonra mahallelerde de çalışma başlatacaklarını ifade eden belediye yetkilileri, vatandaşların bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını istediler.

HAKKARİ-VAN KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
Hakkari-Van karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolunun 6 ayrı noktasına çığ düştü. Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, yolların yeniden açılması için ekiplerinin özveriyle çalıştıklarını belirterek, bölgede halen çığ tehlikelerinin bulunduğunu ve sürücülerin zorunlu olmadıkça yola çıkmaması uyarısında bulundular.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK KARI YAĞDI
Hakkarili vatandaşlar ise, kentte son 20 yılın en büyük karının yağdığını belirterek, böyle bir kar yağışının en son 1991 yılında yağdığını ifade ettiler. Her tarafın kara gömüldüğünü belirten vatandaşlar, özellikle köylerde ikamet eden ailelerin çok dikkatli olması uyarısında bulundular.
(FT-MSA-Y)

09.01.2013 13:01:43 TSI

Editör: Wan Haber