Hakkari'de iki gün önce aşiretler arasında çıkan ve kentin geneline yayılan kavga bugün akşam saatlerinde tekrar başladı. İddiaya göre Devlet Hastanesinin önünde toplanan bir grubun arasından geçen bir pikaptan havaya 2-3 el ateş açılmasının ardından devreye silahlar girdi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kentin Bağlar mahallesi ile farklı noktalarda silah sesleri yükselirken kavgada Mustafa Er isimli bir şahsın hayatını kaybettiği bir kişinin de yaralandığı öğrenildi. Mustafa Er'in cenazesinin bu akşam  Bağlar Mahallesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor. 43 yaşındaki Er'in 9 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Öte yandan çıkan olaylarda yaralanan 4 kişinin ise ambulanslar ile Van'a sevk edildiği bildirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Olayların devam ettiği Hakkari’de sokakta silah sesleri yankılanırken, Hakkari Valiliği sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilikten yapılan açıklamada ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Zırhlı araçlarla anonslar yapılarak, vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi.

İL MERKEZİNE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Alınan bilgiye göre, kentteki olaylar nedeniyle il merkezine giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi. İl merkezine gitmek isteyen yurttaşların içerisinde bulunduğu çok sayıda araç Depin Polis Kontrol Noktasında bekletiliyor.

Kentteki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.

galeri.PNG

2-096.jpg

3-117.jpg

4-097.jpg

5-070.jpg

6-042.jpg

8-026.jpg

9-019.jpg

galeri.PNG

Kaynak: İHA - Yüksekovahaber

Editör: Wan Haber