Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yapılan operasyonlar sırasında bir binanın bodrum katında ölenler arasında bulunduğu belirtilen Erdal Şahin'in cenazesi, sabah saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi. Cenaze, HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından da morgdan alındı.

Cenazenin mezarlığa kalabalık eşliğinde götürülmesine izin vermeyen polis, pankart ve slogan atılmaması için de uyarıda bulundu. Bu sırada bir aracın üzerine Erdal Şahin'in fotoğrafları asılınca polisler konvoyu durdurdu. HDP'li Milletvekilleri Irmak ve Akdoğan'ın görüşmelerinin ardından konvoyun geçişine izin verildi.

Cenaze, geniş güvenlik önlemleri altında Sümbül Mahallesi'ndeki Tekser Mezarlığı'na götürülürken, toplanan kalabalık Erdal Şahin'in tabutunu cenaze aracından alıp sloganlar atarak omuzlarda taşımaya başladı. Polisin uyarılarına karşın kalabalık gösteriyi sürdürünce olay çıktı. Polis gaz bombaları atarak grubu dağıtırken, 10 kişi gözaltına alındı.
PKK'lı Erdal Şahin'in cenazesinin toprağa verilmesinden sonra açıklamalarda bulunan HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, polisin tutumunu eleştirdi. Akdoğan, "Bugün geldiğimiz noktada bu ülkede artık kanunlar yok. Bir sultanın emriyle, bütün dinlerde kutsal olan cenazenin defnedilmesine izin verilmiyor" dedi. (DHA) 

Editör: Wan Haber