HDP’li Nadir Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu grup basın açıklaması ile müdahaleye tepki gösterdi. Hakkari Valiliği’nin Newroz için aldığı yasak kararına rağmen Biçer Mahallesi’nde bir araya gelen ve aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Hakkari belediyesi eşbaşkanları Fatma Yıldız ve Nazmi Çoşkun ile HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi ve Emine Armut’un bulunduğu grup burada halkın Newroz’u kutlamak istedi.

Sabah saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında olduğu gibi Biçer Mahallesi'nde de zırhlı araçla yoğun güvenlik önlemi alan polis gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiler ile müdahale etti.

Müdahalenin ardından dağılan grup adına HDP İl binasında basın açıklaması düzenleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, polis müdahalesine tepki gösterdi. Açıklamasında, Türkiye’nin çok zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Yıldırım, ülkenin her yerinde bombaların patladığını ve insanların evlerinden çıkamaz olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan savaşın dalga dalga yayıldığını anlatan Yıldırım, savaş nedeniyle ülkenin dört bir yanının abluka altına alındığını kaydetti.

Hakkari’de durum daha vahim olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bugün Newroz’u halkla birlikte kutlamak istedik. Önce esnafımızı ziyaret ettik. Valiliğin yasak kararı nedeniyle mahallelere inmek halkımızın bayramını kutlamak istedik. Mahalleye girip vatandaşlarımızla tokalaşırken saldırıya uğradık. Plastik mermilerle, gazlarla tazyikli su ile bize müdahale edildi. Şuan Hakkari’de şuan her ev ve yurttaşımız büyük bir abluka altındadır. Hakkari Valisi’ne durumu anlattık ancak vali bize gidin adli makamlara suç duyurusunda bulunun dedi. Biz kimi kime şikayet edeceğiz. Bu ülkede hukuk diye bir şey kalmadığını. Israrla ama ısrarla halkımıza gideceğimizi söyledik. Ama en büyük korkuları halktır. Halkın bire araya gelmesi sesini yükseltmesine izin vermiyorlar. Darbe girişimleri sürüyor. her şeye rağmen başta Hakkari olmak üzere bütün halkımızın Newroz’unu kutluyoruz” dedi.

Kaynak: Van TV

Editör: Wan Haber