ZEKİ DARA
YÜSEKOVA HABER

HAKKARİ - Yangın öğle saatlerinde Dağgöl Mahallesi’nin devlet hastanesi arkasında bulunan 4 katlı Sevmişler apartmanının üst katında meydana geldi. Giyasettin Sevmiş isimli yurttaşa ait ev bir anda alevler içinde kaldı. Çıkış sebebi öğrenilemeyen yangın rüzgarın da etkisi ile kısa sürede binayı sardı. 

Bina sakinlerinin büyük panik yaşadığı yangına ilk müdahale çevredeki vatandaşlar ile askerler tarafından yapıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye çalıştı. İtfaiye aracının merdivenin bozuk olması nedeniyle ekipler vatandaşların yardımı ile yangına müdahale etmek zorunda kaldı. Yangın büyüyünce belediyenin itfaiye araçlarının yanı sıra polisin toplumsal olaylarda kullandığı TOMA araçları da yangına müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri de meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaştırmak için büyük mücade verdi.

Ekiplere oldukça zor anlar yaşatan yangının dar bir sokakta meydana gelmiş olması müdahaleyi güçleştirirken, yangın 1 saatte söndürülebildi.

Bir kadının baygınlık geçirdiği yangında 4 katlı Sevmiş apartmanın son iki katında büyük maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Editör: Wan Haber