(ÖZEL HABER)Hakkarili esnafların iş yerlerinin önünde yaptığı kar tünellerine giren vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.
Yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolunun ulaşama kapandığı Hakkari il genelinde ilk ve orta dereceli okullar belirli aralıklarla 5 gün boyunca tatil edilirken, yolların yeniden açılması içinde karla mücadele çalışmaları geceli gündüzlü devam ediyor. Kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu Hakkari'de bazı esnaflar iş yerlerinin önündeki kar yığınlarında tünel ve kardan adam yaptırdılar. İlgi odağı haline gelen tünellerin içine ve 2 metre yükseklikteki kardan adamların önüne geçen vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Tünel ve kardan adama en çok ilgili gösteren bayan öğretmenler ise buralarda hatıra fotoğrafları çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.
Kardan adamı yapan esnaf Hacı Baba ve çalışanları ise 5 saatlik bir çalışmadan sonra bitirdikleri kardan adamın ilgi odağı haline gelmesinin iş yerlerinin önüne ayrı bir renk kattığını ifade ettiler.
Hakkari Belediyle Başkanlığı karla mücadele ekibi ise, çarşı merkezinde kar atılacak yer kalmadığı için toplanan yığınları kamyonlarla il dışına çıkartılmaya başlandı. Belediye yetkilileri çalışmaların 15 araçla geceli gündüzlü devam ettiğini belirterek, çarşı merkezinin karlardan temizlenmesinin ardından kapalı olan mahallelere yöneleceklerini ifade ettiler.
Çatı katlarındaki karları temizleyen bazı esnaflar ise yer yer zor anlar yaşadılar. Düşün kar kütlelerinin önünde geçen bazı gençler ise adeta ölümden döndü.
(FT-MET-Y)

10.01.2013 10:06:32 TSI

Editör: Wan Haber