Hakkari'de etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.
İl genelinde 135 köy ile 375 mezra yolunun halen ulaşıma kapandığı ve okulların iki gün süreyle tatil edildiği Hakkari'de kar esareti etkisini sürdürüyor. Hakkari-Şırnak karayoluna 4 ayrı noktada çığların düşmesi sonucu yolun iki günden beridir halen kapalı olduğu belirtildi.
12 MAHALLE YOLU DA ULAŞIMA KAPANDI
Kar kalınlığının şehir merkezinde 70 yüksek kesimlerde ise 2 metreyi bulduğu Hakkari'de 12 ayrı mahalle yolunun ise ulaşıma kapandığı belirtildi. Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek 7 ekiple geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Kazandıoğlu,"Bir çok mahalle yolu ulaşıma kapandı. Çarşı merkezini kardan temizleyerek daha sonra da mahalle yollarını açma çalışması başlatacağız. Ekiplerimiz geceli gündüzlü aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.
Kar yağışını fırsat bulan bazı çocuklar ise hem iki günlük tatil keyfi yaşayarak mahalle aralarında kaymanın tadını çıkarttılar. Ailelerinden izinsiz dışarı çıktıklarını belirten çocuklar tatilin keyfini çıkarttıklarını söylediler. Sabah saatlerinde ise tek katlı evlerin ve araçların kara gömülmesi ise her zamanki gibi dikkatlerden kaçmadı.
(FT-MET-Y)

08.01.2013 12:14:59 TSI

Editör: Wan Haber