Hakkari'yi Şırnak'a bağlayan ve bir haftadır kar yüzünden kapalı olan karayolunu açma çalışmaları sürürken, aynı güzergah üzerinde bulunun Çığlı köyü yolu 5 günün ardından yeniden ulaşıma açıldı. Yolun açılması ile çevre köylerde mahsur kalan vatandaşlar yakınlarına kavuşup birbirlerine sarılarak hasret giderdiler.
Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı köyü yolu 5 gün aradan sonra yeniden ulaşıma açıldı. Kar kalınlığının yaklaşık 3 metreyi ulaştığı köyde evler ve araçlar kara gömülürken Karayolları ekiplerinin yaptığı karla mücadele çalışmasının ardından vatandaşların ulaşımı sağlandı. Onlarca vatandaş, karlar içinde bir süre yürüyüp çevre köylerde mahsur kalanları aramaya koyuldu. Bir süre sonra mahsur kalanları karşılarına çıktığını gören köylüler, birbirlerine sarılarak hasret giderdiler.
Çığlı Köyü Muhtarı Kemal Ölmez, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede yolların 5 günden beridir kapalı olduğunu, iletişim ve enerjinin olmaması nedeniyle mahsur kaldıklarını belirttiler. Çevre köylerde mahsur kalanların yolun açılmasıyla birlikte evlerine döndüklerini belirten Muhtar Ölmez, ilk defa bu kadar kar gördüklerini söyledi. Çukurca ilçesinde kalan bazı öğrenciler ise köy yol kapalı olduğu ilçede kaldıklarını belirterek yolun açılmasıyla birlikte yeniden evlerine döndüklerini ifade ettiler.
HAKKARİ-ŞIRNAK KARAYOLU BİR HAFTADIR KAPALI
Hakkari-Şırnak karayolunun ulaşıma kapanması nedeniyle onlarca araç sürücüsünün ise Çığlı, Ortaklar ve değişik köylere yerleşerek yolun açılmasını bekledikleri belirtildi. Bölgede çığ tehlikesi olduğu içinde Karayolları ekiplerinin halen yolu açamadığı belirtildi.
AİLESİNİN KENDİSİNDEN HABER ALAMADIĞI TIR SÜRÜCÜSÜNÜ İHA EKİBİ BULDU
Hakkari-Şırnak karayolu ulaşıma kapalı olduğu için elektrik ve iletişimle bağlantı sağlayamayınca ailesinin 5 gündür kendisinden haber alamadığı TIR sürücüsü Hasan Dağdelen ise İHA ekibine konuştu. Yol kapalı olduğu için köylülerin kendilerini misafir ettiğini ve 5 gündür köylülerin evinde kaldığını belirten Dağdelen "Buradaki yollar kapalı, elektrikler kesik, iletişim yok ve halk zor durumda. Ben burada yetkililere sesleniyorum. Buradaki vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Ülkenin yetkilileri adına buradaki tüm köy halkından özür diliyorum. Çünkü hiçbir yetkili buradaki köy halkına yardımcı olmuyor. Ben bölgede mahsur kaldım. Bir köylü vatandaşın evinde kalıyorum. Ailem benden haber alamıyor" dedi.
(FT-MET-Y)

15.01.2013 12:13:28 TSI

Editör: Wan Haber