Hakkari Devlet Hastanesi'nde bir bebeğinin kafasının doğum sırasında koptuğu iddia edilirken, aile doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
İddiaya göre, Hakkari'de doğum sancısı tutan 34 yaşındaki Ayşe Erdin, yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kan tahlilleri yapılan kadın, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek doktorlar tarafından evine gönderildi. Ancak bu sabaha karşı saat 04.00'te aniden doğum sancıları tutan anne Ayşe Erdin, eşi Murat Erdin ve yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi doğum servisine kaldırıldı. Dördüncü çocuğunun doğumu için servise alınan Ayşe Erdin'e yapılan müdahale sırasında bebeğin kafasının koptuğu ileri sürüldü.
Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında şikayetçi olduğunu belirten baba Erdin, "Eşimi doğum için hastaneye getirdim. Doktora gösterdim. Kan tahlillerine baktı. Eşimin karnında biraz su biriktiğini, normal doğumun riskli olacağını söyledi. Doktor, eşimi sezaryenle ameliyat edebileceğini söyledi. O sırada zaten doktor ameliyata gitti. Ben de eşimi alıp eve gittim. Bu sabaha karşı saat eşimin sancıları başladı. Ben de gelen ambulansla eşimi hastaneye getirdim. Acil servisten giriş yaptıktan sonra doğum servisine götürdüm. Oradaki hemşireler bana evrak imzalattırdı. Bu benim dördüncü çocuğumdur diye doktora söyledim. Sezaryenle ameliyat ederseniz bir daha çocuk olmayacağını belirttim. Doğum sırasında doktorlar arasında bir panik yaşandı. Bana da söylemiyorlardı. En son doktor beni çağırıp bebeğin kafasının doğum esnasında koptuğunu, eşimin de riske girdiğini söylediler. Bebeğin kalan kısmını çıkardılar. Bu kez eşimin kanaması oldu. Ben savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bundan 5 yıl önce benim diğer çocuğum dünyaya gelirken kolu kopuk olarak dünyaya gelmişti. O zaman şikayetçi olmamıştım. Bu kez de kafası kopuk bir bebek dünyaya geldi" dedi.
Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, doğum sırasında kafası koptuğu iddia edilen bebek ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, Hakkari Devlet Hastanesi'nin 05 Şubat 2013 tarihinde doğum sancısı içinde gelen Ayşe Erdin'in tetkiklerini yapıldıktan sonra ivedi olarak doğumhaneye aldığını söyledi. Özmercan, "Doğumun gerçekleşmesi esnasında bebeğin doğum kanalına sıkışması sonucu maalesef ölü doğum gerçekleşmiştir. Bu üzücü olay sonrası konu ile ilgili idari ve adli makamlarca gerekli inceleme başlatılmıştır. Soruşturma sonrası mağduriyetin yaşanmaması için ciddiyetle konunun takipçisi olunacaktır. Anne Ayşe Erdin halen hastanemizde tedavi görmekte olup, sağlığı gayet iyi durumdadır. Olaydan duyulan derin üzüntüyle başta anne Ayşe Erdin ve baba Murat Erdin ile yakınlarına Allah'tan sabrı cemil ve başsağlığı dilerim" dedi.
(FT-MSA-Y)

06.02.2013 12:23:52 TSI

Editör: Wan Haber