Hakkari Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü nedeniyle "Demokratik Halk Yürüyüşü" düzenledi.
Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle BDP Hakkari İl Teşkilatı tarafından "Demokratik Halk Yürüyüşü" düzenlendi. Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Emek ve Demokrasi Güçleri ile binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen yürüyüş, Bulvar Caddesi üzerindeki parti binası önünde başladı. Ellerindeki değişik pankartlarla sloganlar atarak çarşı merkezinde tur atan kalabalık, son olarak belediye binası önünde toplandı.
Burada bir açıklama yapan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Abdullah Öcalan'ının Türkiye'ye getirilişinin 15. yılına girdiklerini belirtti. Kurt, "Halkımız geçmişte olduğu gibi artık boş laflara kanmamakta, somut adım atılmasını beklemektedir. Bunun da tek yolu Sayın Öcalan'ın özgürlüğünden geçmektedir. Sonuç olarak bir kez daha bu uluslararası komployu lanetle kınıyoruz" dedi.
Yürüyüş sonunda kalabalık sessiz bir şekilde dağılırken, polis zırhlı araçlar eşliğinde ara sokaklarda yoğun güvenlik önlemleri aldı.
(NE-FT-MSA-GS-Y)

14.02.2013 15:21:31 TSI

Editör: Wan Haber