Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Biz silah sevdalısı bir halk ve millet değiliz, ölümleri istemiyoruz" dedi.
BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yoğun güvenlik önlemi altında başladı. BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Yüksekova eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bura, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Hakkari eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı'nın da katıldığı kongre, divan heyetinin seçilmesiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Geçtiğimiz gün Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Diyarbakır'daki cenaze töreninin olaysız geçtiği için son derece memnun olduğunu belirtmişti. Memnun olacak bir şey yok ki orada devlet saldırmadı olay olmadı. Eğer bugün bu coğrafyada kitlesel gösterilerde bir olay oluyorsa, bir tek sebebi var. Devletin kolluk güçleri saldırdığı için oluyor. Diyarbakır'ın 3 yıl önceki polisi ile şimdiki polisi hiç değişmedi ki. 3 defa Ankara'da 'müdahale etmeyin' dediler, müdahale edilmedi ve olaylar da çıkmadı. Kürt halkını sürekli saldırgan ve öcü pozisyonuna getirme alışkanlığından vazgeçsinler. Eğer bugün İmralı'da yeni bir süreç başlatılmışsa, bu muazzam direnişin sonucudur. Kürt halkı kendisine dayatılan imhayı reddetti. Önderliğine dayatılan tecridi reddetti ve yeni bir süreç başlatıldı. Biz silah sevdası bir halk ve millet değiliz ve ölümleri istemiyoruz. Yaşamı kutsadığımız için barışçıl olduğumuza rağmen hep baskı görüyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan 25 Aralık'ta yaptığı 'maalesef derin devleti bitiremedik' açıklamasından 5 gün sonra Lice'de 10 Kürt'ün katledildiğini söyleyen Kurt, "Şuna mı getirmek istedi. Biz bir süreç başlattık ama ondan sonra olacaklar bizim değil, derin devletin sorunudur. Barış süreci dediler, bir hafta içerisinde 34 anne ve babanın yüreğine ateş düşürdüler. Bize diyorlar ki sabır edin, tahammül edin, sesinizi çıkarmayın. Bu halk yetirince sabretti. Kimse artık bu halkın sabrını sınamaya kalkışmasın. Derin devlet yapıyorsa, Erdoğan kendi derin devletine sahip çıksın. Her şeye muktedir olan Başbakan kendi derin devletine mi muktedir değil, kendi derin devletine sahip çıksın" diye konuştu.

"BU SÜREÇ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIK YAPILACAK"
Başlatılan süreç için her türlü fedakarlığın yapılacağını ifade eden Kurt, "Bu halkın sabrını zorlamasınlar. İmralı'da başlatılan süreç için bu halk her türlü fedakarlığı yapacaktır. Bu dönemdeki sessizliğimiz bunun içindir. Biz orada başlatılan sürecin devam etmesini istiyoruz ve sekteye uğramasını istemiyoruz. Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Buna rağmen Kürtlere imha dayatılmaktadır. Kürtler sessiz kalmayacaktır" dedi.
Önümüzdeki bahar döneminin Kürt halkı açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Milletvekili Kurt, "Barış sürecinin kısa sürede zafere ulaşması için biz bugüne kadar bir saat çalışmış isek bundan sonra iki saat çalışacağız. Asla ve asla sokağı boş bırakıp terk etmeyeceğiz. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Biz sokağı boş bıraktığımız sürece bu süreçten hiçbir şey çıkmaz. Biz gevşediğimiz zaman kaybederiz. Biraz daha kendimizi sıkarak mücadeleyi sürdüreceğiz ve bu süreçte zaferle çıkacağız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından tek liste halinde yapılan seçimde Yavuz Aksaç, BDP Merkez İlçe Başkanı seçildi.
(FT-MSA-Y)

20.01.2013 17:45:21 TSI

Editör: Wan Haber