Olumsuz hava şartları yüzünden 132 köy ile 375 mezranın yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu ve kar kalınlığını 1,5 metreyi bulduğu Hakkari'deki özel şahıslara ait halı sahalar çökmeye başladı.
Önceki gün Gazi Mahallesi'nde özel bir şahısa ait halı sahanın ardından, bugün sabah saatlerinde ise Dağgöl Mahallesi Çevre Yolu üzerinde bulunan Uzan Zeydanoğlu'na ait Hedef halı sahanın çatısı kar kalınlığına daha fazla dayanamayarak çöktü. Şans eseri kazada can kaybının ise yaşanmadığı belirtildi.
Halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilde bulunan 5 halı sahanın daha çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.
Bir başka halı saha sahibi ise Hakkari Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü'ne başvurarak, çatıda bulunan karların indirilmesini istediler. İtfaiye aracının yardımıyla hlı sahanın çatısına çıkan itfaiye ekipleri ellerindeki küreklerin yardımıyla kar yığınlarını indirmeye çalıştılar. Halı saha sahiplerinden eski futbolcu Mikail Özdemir, yoğun kar yağışı ve karla birlikte yağan yağmurdan dolayı halı sahalarının çatçıları üzerinde bir baskı oluştuğunu belirtti. Özdemir, "İlimizdeki 2 halı saha çökerek tamamen kullanılamaz hale geldi. Bu olaydaki en büyük sevincimiz kazanın maçın oynanmayan bir saatte olmasıdır. Kar yağışının devam etmesinden dolayı ikinci halı sahamızın da çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunması üzerine itfaiye ekibinden ricada bulunarak temizlenmesini istedik. İtfaiye ekibi bizi kırkmayarak gelip gerekli çalışmalara başladı" şeklinde konuştu.
İtfaiye Amiri Beşir Çelabioğlu ise, yoğun kar yağışından dolayı hazır kıta olarak beklediklerini belirtti. Vatandaşların kendilerine müracaatta bulunması üzerine hemen olay yerine geldiklerini belirten Çelebioğlu, başka bir halı sahanın da karın ağırlığına daha fazla dayanamayarak çöktüğünü söyledi. Vatandaşın mağduriyetini gidermek için hemen olay yerine gelerek halı saha çatısını temizlemeye başladıklarını ifade eden Çelebioğlu, 24 saat ekiplerinin halkın hizmetinde olduğunu belirtti.
(FA-FT-Y)

21.12.2012 11:49:03 TSI

Editör: Wan Haber