Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Hakkari'de 9'uncu sınıf öğrencileri ve öğretmenlerine 143 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Merzan Mahallesinde bulunan Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Alimoğlu, bilgisayar denen aletin insanların işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Alimoğlu, "İnsanoğlu, Allah tarafında verilen beynini iyi kullanıyorsa bilgisayarı da iyi kullanır. Bildiğiniz gibi hükümetimiz iletişimi en iyi şekilde kullanıyor. Hükümetimiz de öğrencilerimiz bir an önce bilgisayarı kullanmayı öğrensinler diye bir proje yaptı. Biz de Hakkari'de uygulamaya başlıyoruz. Önce beynimizi iyi kullanalım, sonrada bilgisayarı iyi kullanalım" dedi.
Tablet bilgisayar alana öğrenciler ise ilk defa tablet bilgisayar ile tanıştıklarını belirterek, kendilerini bu teknoloji ile tanıştıranlara ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder İl Mille Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan ve okul yöneticileri katıldı.
(NE-FT-MET-Y)

20.02.2013 14:11:45 TSI

Editör: Wan Haber