HAKKARİ  merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Pusu kuran PKK üyelerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgede  operasyonu sürdürülüyor.

Derik İlçesi'ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30'da bir grup PKK üyeleri tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Ç atışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik'ten takviye timler gönderildi.

Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK üyelerinin pusu kurup ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Mardin Valiliği Derik ilçesinde güvenlik kuvvetlerine yönelik düzenlenen hain saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan 2 askerin kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldukları belirtildi.

Açıklamada, "24 Haziran 2016 Cuma günü saat 06.20 sıralarında Derik ilçesi Bayır Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için yapılan adli aramada teröristlerce güvenlik güçlerimize silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Açılan ilk ateşte 1 Jandarma Astsubay Üstçavuş ve 1 Jandarma Uzman Çavuş yaralanmışlardır. Yaralı askerlerimiz kaldırıldıkları Derik Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

İLÇE JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI

Dün akşam da Mardin Ömerli'de ilçe jandarma komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 2 sivil hayatını kaybetmişti. Saldırıda 3'ü asker 12 kişi de yaralanmıştı.

Editör: Wan Haber