Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nda (HATSO) yapılan toplantıya (VATBO) Başkanı Selman Toprak, HATSO Başkan Vekili Abdurrahman Er, Meclis Başkanı Nazım Demir ile VATSO ve HATSO üyeleri katıldı.

Burada konuşan VATBO Başkanı Selman Toprak, Hakkari ili Van Ticaret Borsası Borsası faaliyet alınana dahil olduğunu belirtti.

HAKKARİ İLİ VAN TİCARET BORSASI’NIN FAALİYET ALANINA DAHİL EDİLDİ
Bundan sonra ticaret borsası bulunmayan Hakkari ve ilçelerindeki tüccar esnaflara borsa hizmetleri Van Ticaret Borsası tarafından sunulacağını ifade eden Toprak, ”Van Ticaret Borsası Türkiye’de bir ilke imza attı. Van Ticaret Borsası yönetim kurulunun yapmış olduğu girişimler ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destek ve himayelerinde ticaret borsası bulunmayan ve borsa hizmetlerinden faydalanmayan Hakkari ili Van Ticaret Borsası’nın faaliyet alanına dahil edildi. Böylelikle Van-Hakkari Ticaret Borsası olduk. Borsa işlemleri artık daha rahat ve yerinde hizmet sunulacaktır ve Hakkarili vatandaşlarımız borsamıza üye ve yönetim de yer alabilecekler” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK YAPTIK”
VATBO yönetim kurulu üyeleri ile birlikte göreve geldikleri andan itibaren Hakkari ilinin borsa hizmetlerinde faydalanmadığını ve hizmet sunulmadığını gördüklerini ifade eden Toprak, ”Bunun için TOBB ile yoğun bir görüşme trafiği içine girdik. Hakkari ilinin ve ilçelerinin Van Ticaret Borsası faaliyet alanına dahil edilmesi için büyük bir çaba sarf ettik. Bu girişimler neticesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bire bir yaptığımız görüşmede girdiğimiz barış sürecin de göz önüne alarak Hakkari ilinin Van Ticaret Borsası faaliyet alanına dahil edilmesini sağladık. Bu Türkiye’de bir ilk ve yasal açıdan ticaret borsalarını çalışma alınlarını bulundukları il sınırlarındadır. Ülkemizde devam eden ve daha ile seviyelere geleceği konusunda büyük ümitler taşıdığımız barış süresince, bölgemizde yer alan illerin kalkınma hamleleri ile ilgili her gelişmeyi ilgi ile takip ediyoruz. Hakkari ilimiz sahip olduğu konum itibari ile bölgenin en önemli illerinden biri” dedi.

“HAKKARİ’DE ŞUBE AÇACAĞIZ”
Bu durumda ticaret borsası hizmetlerinde bugüne kadar yoksun olan ve ticaret borsası olmayan Hakkari ilinin çalışma alanımıza dahil edilmesi büyük önem arz etmekte olduğunu ifade eden Toprak, ”Bundan sonra Hakkarili vatandaşlarımız hizmeti yerinde alacaklardır. Burada açacağımız şubemizin tam hizmet ver bir temsiliyet noktası olacaktır. Tarım ve hayvancılıkla ilgili eğitimler sunulacak ve kamusal desteklerden doğru ve hızlı projelerden faydalanmaları için Hakkarili hemşerilerimize hizmet sunacağız. Barış sürecinde Van ile Hakkari’nin kucaklaşmasına işaret eden bu gelişme Hakkarili vatandaşlarımıza ve Hakkari iline önemli kazanımlar getirecektir. Van Ticaret Borsası olarak, bölgemizde yaşanan gelişme ve ilerleme safhalarını her bir aşamasında etkin bir rol alarak, temsiliyet noktasında üyelerimizin haklarını ve taleplerini gerekli merciler vasıtasıyla doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamaya devam edeceğiz. Yoğun girişimlerimizin sonucunda bizlerden desteklerini esirgemeyen ve taliplerimizi haklı bularak TOBB seçimlerinden sonra ilk yönetim kurulu gündemine alarak bu konuda bizlere yardımcı olan başta TOBB Başkanı sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve değerli yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyor yeni oluşumun Van ve Hakkari ilimiz içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplanı sonrasında Hakkari HATSO Başkan Vekili Abdurrahman Er tarafından Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak’a Hakkari’ye ziyaretinden dolayı bir plaket verdi.

Editör: Wan Haber