Merzan Mahallesi'ndeki Hakkari Üniversitesi Rektörlük Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yapılan konuşmaların ardından, okul ve bölüm birincilerine diplomaları verildi.

Vali İdris Akbıyık, burada yaptığı konuşmada, mezuniyet törenine katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. 

Mezuniyet törenlerinin kendilerine geçmişi hatırlattığını belirten Akbıyık, şöyle dedi:

''Hayatta önemli bir dönüm noktasından geçiyorsunuz. Tüketim toplumu olmaktan üretim insanı olmaya doğru bir geçiş yaşıyorsunuz. Esas hayat bundan sonra başlıyor. Eğitim öğretiminizde mutlaka çok çalışıp çok yorulup çok emek harcadınız. Akademisyenlerimiz, hocalarımız çok emek harcadı. Çok üreterek ülkemize, vatanımıza, ailemize, çok çalışarak, çok hizmet ederek geleceğe doğru yol alırız. Eğitimi tamamlayan gençlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim." 

Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş ise öğrencilerin bir kısmının lisans bir kısmının da ön lisans programından mezun olduğunu dile getirerek, emeği geçen öğretim görevlilerine teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Baro Başkanı Zeydin Kaya ve kurum amirleri ile öğrencilerin hazırladığı sergiyi gezdi. 

Kapalı spor salonunda devam eden programda kep atan öğrenciler, daha sonra müzik eşliğinde öğretmenleri ile halay çekti. 

Program, müzik dinletisiyle sona erdi. (AA)

Editör: Wan Haber