Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, üniversite resmi internet sitesinde oluşturulan İngilizce ve Kürtçe bölümlerin tanıtımını yaptı.
Makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ceylan, üniversitenin internet sitesinde İngilizcenin yanı sıra Kürtçe bir bölüm de açtıklarını söyledi. Prof. Dr. Ceylan, "Bildiğiniz gibi üniversitemizde Kürtçe seçmeli dersler vardı. Öğrenciler bu konuda derslerini alıyorlar. Kürtçe Öğretmenliği bölümü çalışmalarına başladık ve neticesini bekliyoruz. Bunun sonucunu da sizlerle paylaşacağız. Kürtçe çalışma kapsamında üniversitemizin web sayfasını Kürtçe'ye de çevirdik. Arkadaşlarımız büyük bir özveri ile bunu tamamlayıp aktif hale getirilmiştir. Kürtçeyi bir farklı bir dil değil, medeniyetimizin kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz" dedi.
Rektör Prof. Dr Ebubekir Ceylan'ın konuşmasının ardından, bir üniversite görevlisi tarafından sinevizyon gösterimi eşliğinde yeni açılan Kürtçe ve İngilizce bölümlerin tanıtımını yapıldı.
(NE-FT-MET-Y)

07.01.2013 15:32:16 TSI

Editör: Wan Haber