Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, şehir stadında oynamaları gereken Erganispor maçının sahanın kardan kapalı olmasından dolayı Batman'da oynamak zorunda kaldıklarını söyledi.
Bölgesel Amatör Ligi 2. Grup'ta mücadele ettiklerini ifade eden Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, Hakkari Şehir Stadı'nın oynamaları gereken maçları sahanın kardan kapalı oluşundan dolayı sürekli farklı illerde oynamalarının takım üzerinde maddi ve manevi olarak olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Tekin, "Kendi sahamızda oynamamız durumunda şu anda küme düşme derdimiz olmayacaktı. Fakat sürekli deplasmanda oynamamız puan kayıplarına neden olduğu gibi küme düşme sıkıntısı yaşamaktayız. Eğer küme düşersek bunun sorumlusu ili yönetenler ve sahayı temizlemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'dür. 20 Şubat'ta Hakkari Şehir Stadı'nda Erganispor ile oynamamız gereken maçı maalesef saha açılmadığı için Batman'da oynamak zorunda bırakılıyoruz. Burada federasyonun hiçbir maddi desteği olmadan tamamen kendi imkanlarımızla gidip gelmekteyiz. Eğer bu haksızlıklar ve taraf tutmalar devam ederse takımımızı ligden çekeceğimizi buradan belirtmek istiyoruz" dedi.
Bütün girişimlere rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun Zapspor maçlarını ileriki tarihlere ertelemediğini ve aynı zamanda grupta bulunan Cizre Basraspor ve Bingölspor'un sürekli maçlarında büyük olayların çıkması ve bu olaylardan dolayı rakipleri üzerinde yaptıkları baskılarla puan almalarının haksız bir rekabet olduğunun ifade eden Tekin, "Net olarak görülmekteki şu an Cizre Basraspor'un ve Bingöl Genç Muratspor'un kendi sahalarında oynadıkları maçlarda sürekli olay ve kavga çıkartarak bu sebepten dolayı ligden atılmaları gerekirken, federasyon onları tüm gücüyle koruması altına almıştır. Bunun en büyük göstergesi son Cizre Basraspor ile Kurtalanspor arasında oynanan maçtır. Kesinlikle fair-play ruhundan uzak, tamamen şiddete dayalı kaba kuvvetle ligde kalmaya çalışan Cizrespor'un ligden atılmalıdır. Atılmaması durumundan çok vahim sonuçlar doğuracağı bilinmesini isteriz" şeklinde konuştu.
(FT-MSA-Y)

19.02.2013 17:15:02 TSI

Editör: Wan Haber