(ÖZEL HABER) Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bir çok köy ile bağlantı kesilirken, birçok kişinden haber alınamıyor.
Hakkari'nin Otluca köyü Uyanık mezrasında hayvancılıkla uğraşan 9 kişi, Kırıkdağ köyü Hidro Elektrik Santralında çalışan 3 güvenlikçi ile Çukurca karayolu üzerinde bulunan Köprülü köyünde beraberindeki 700 küçükbaş hayvan ile mahsur kalan 3 çobandan haber alınamadığı bildirildi. İlgili kurumları arayarak yardım talebinde bulunduklarını belirten köylüler, ancak yoğun kar yağışı nedeniyle herhangi bir kurtarma çalışmasının yapılmadığını, mahsur kalanlarla irtibatlarının kesildiğini ve hayatlarından endişe ettiklerini söylediler.
DAĞGÖL MAHALLESİ YOLUNA 2 AYRI NOKTADA ÇIĞ DÜŞTÜ
Hakkari merkezde bulunan Dağgöl mahallesi Kalealtı semtine de 150 metre yükseklikteki kayalıklardan aşağı 2 ayrı çığ düştüğü belirtildi. Şans eseri can kaybı yaşanmazken, mahalle sakinleri ise biran önce yollarının açılması için belediyeye başvurduğu belirtildi.
Hakkari'nin Yukarı Mezran Mahallesi ile Bağlar Küçük Sanayi Sitesi üst kısımlarında bulunan ailelerin ise yoğun kar yağış nedeniyle evlerinden dışarı çıkamadıkları belirtildi.
(FT-MET-Y)

09.01.2013 14:34:26 TSI

Editör: Wan Haber