Yürüyüşe Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, HATSO Başkanı Servet Taş, HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, STK temsilcileri, ilin kanaat önderleri, iş adamları, esnaflar ve on binlerce kişi katıldı. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan HATSO binası önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam ederek yeni yapılan hükümet konağı önüne kadar devam etti. Kalabalık ‘Hakkari bizimdir bizim kalacak’, ‘ilime dokunma, tarihime dokunma, bize kıymayın’ şeklinde sloganlar attılar.

HATSO Başkanı Servet Taş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bütün Türkiye ve bizler Hakkari olarak 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütünün ülke demokrasisine yönelik yaptığı darbe girişimine karşı, ülkemizin geleceği için sokaklara döküldük. 25 gün demokrasi nöbeti tuttuk. Şimdi bizler geleceğimizi, ilimizi karartacak, yok edecek bir kararla karşı karşıyayız. Hakkari için, Hakkari ilimizin statüsünün değişmemesi için, çocuklarımızın geleceği için, kadim kentimizin tarihi ve geçmişi için buradayız.

Bizler, Hakkarililer olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyor ve diyoruz ki, Hakkari halkının taleplerini bir kenara koyarak, halkımız dinlenmeden, referandum yapılmadan, 1936’da bizlere tanınan il statüsünün değiştirilmesi tasarısının meclise gönderilmesi tüm halkımızı derinden üzmüştür. Bizlere, ilimize, değerlerimize ve geçmişimize sahip çıkın. Hakkari halkının değerlerine, umutlarına, geleceğine, kadim kentine dokunmayın” şeklinde konuştu.
(iha)

Editör: Wan Haber