Kastamonu'da ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımları kendi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan iki kişi, hakimin vicdani kararıyla hapis cezasına çarptırıldı.
Kastamonu Sosyal Güvenlik Kurumu'nda mutemet olarak çalışan Ercan S. (49), önceki yıllarda ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımları bir bankada hesabı bulunan eşi Ayten S.'nin (36) üzerine yatırarak haksız yere zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, yaptığı incelemeler sonucunda önceki yıllarda Ercan S.'nin ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımları bankalara gerçek miktarını göstermeden bir miktar parayı eşinin üzerine yatırdığını tespit etmesi sonucu Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Yapılan incelemeler sonucunda Ercan ve eşi Ayten S., hakkında resmi evrakta sahtecilik suçlarından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Daha önceden iki defa karar verilen dava, Yargıtay tarafından bozularak tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde üçüncü kez görülen davanın karar duruşmasında, sanıklar ve sanık avukatı katıldı. Sanıklardan Ercan S., bilirkişi raporunda evrakların yeterince incelenmediğini iddia ederek, SGK'da bulunan maaş bordrolarının incelenmesini ve maaşların tam olarak ihtiyaç sahibi ailelere ödendiğini savundu.
Sanık Av. Mehmet Çiftçi de söz konusu olayın uzun yıllar önce yaşanmasından dolayı bankalardaki dekontların imha edildiğini ve sanıkların ceza almasını öngören kesin delilin bulunmadığını belirterek, beraatlarını istedi.
Bunun üzerine Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emin Kürşat Demiralay, tamamen vicdani bir karar verdiğini açıklayarak, sanık Ercan S.'yi resmi evrakta sahtecilik suçundan 9 yıl 7 ay, diğer sanık Ayten S.'yi ise yine aynı suçtan 5 yıl 13 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar sonrası sanık Ayten S., gözyaşlarını tutamadı.
(Vİ-AŞ-Y)

19.02.2013 15:22:31 TSI

Editör: Wan Haber