Adalet Büro-Sen Genel Başkanlığı ile Kızılay Kan Merkezi’nin işbirliği ile adliye personeli kan bağışında bulundu. Kızılay Van Kan Alma Ünitesi ekipleri, Adliye Sarayı önünde açtıkları stantlarda adliye personelinin kan bağışlarını kabul etti. İlk olarak Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetinyılmaz, 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Ödül ve Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yarımcısı İsa Hasar, sağlık kontrolünden geçtikten sonra kan bağışında bulundular. Hakim ve savcıların yanı sıra adliye personeli de kan vermek için hazır bulundu. Bir gün boyunca sürecek olan kan bağışında yaklaşık 150 kişinin kan vereceği öğrenildi.


Verilen kan bağışı sonrası açıklamalarda bulunan Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar; “Van Adliyesi, Türk Kızılay’ı ve Adalet Büro-Sen yöneticileriyle kan bağışı kampanyası düzenledik. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk Kızılay’ı 1968 yılından beri kan alma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu anlamda birçok vatandaşımızın hayatını kurtarmaktadır. Bizde Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bu hizmetlerine katkıda bulunmak için buna dahil olduk. Bir yönetici ve vatandaşlık sorumluluğu olarak bu görevi yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Herkesi ve personelimizi kan vermeye davet ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetinyılmaz da, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, kanın insan yaşamında çok değerli bir yere sahip olduğunu ve telafisinin başka bir unsurla mümkün olmayan yegane yaşam kaynağı olduğunu belirtti. Çetinyılmaz, “Bu vesileyle duyarlı olan vatandaşlarımızın Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunarak tanımadıkları, bilmedikleri bay ya da bayan hangi düşünce ve inanca sahip olursa olsun bir canı kurtaracaklarının bilincinde olmalarını isteriz” ifadelerini kullandı.


Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar ise, geçtiğimiz günlerde bir hastalarına kan bulmakta büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, bu yüzden kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti. Kana ihtiyacı olan insanların kan ihtiyacını karşılamanın önemine değinen Hasar, “Van Adliyesi olarak Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetinyılmaz, 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Ödül’ün başkanlığında kan bağışında bulunduk. Tek amacımız insanların kan ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bir gün sürecek olan kan bağışında 150 personelimizin kan bağışında bulunacağını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın da kan bağışında bulunmaları konusunda çağrıda bulunuyorum” dedi.

Editör: Wan Haber