Denizli'nin Bekilli ilçesinde oynanan 1. Amatör Küme maçında kulüp başkanının sahte lisansla forma giyip hakeme saldırdığı iddia edildi.
Bekilli Stadı'nda hafta sonunda Bekillispor ile İncilipınarspor takımları mücadele etti. Ev sahibi takımın 6-3 galip geldiği maçtan sonra saha içi karıştı. Hakem Fatih Derin'in son düdüğünü çalmasıyla konuk takımdan 2 futbolcu hakemlere saldırdı. Orta hakem Fatih Derin ile birlikte yardımcı hakem Ali Keçeci de saldırıya maruz kaldı. Takım listesinde Arif A. adıyla kayıtlı olan kişi ile futbolcu Tolga S. iddiaya göre önce hakemleri itekledi. Yere düşen hakemlere sinirli futbolcular kramponlarıyla tekmelemeye başladı. Araya girenler tarafından kurtarılan hakemleri sahadan uzaklaştıran polis ekipleri oldu. Hakemler kendilerine tekme atan oyuncuları polise şikayet etti ve rapor tutturdu.
Yaşanan kavga sonrasında maçın hakemlerinin şikayetçi olması üzerine karakola futbolcular polis merkezine götürüldü. İddiaya göre olayların başlamasına neden olan ve hakem Fatih Derin'e saldıran Arif A.'nın aslında kulüp başkanı Erman A. olduğu ortaya çıktı. İfade verirken adını Erman A. olarak açıklayan İncilipınarspor Kulüp Başkanı Erman A.'nın lisanssız olarak forma giydiği tespit edildi. Saldırı sonrası maçın hakemi Fatih Derin'in belinde yaklaşık 10 santimetrelik krampon izi ve morluk oluştu. Yardımcı hakem Ali Keçeci'nin ise kolunda ve vücudunda çeşitli sıyrıklar olduğu belirlendi. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Disiplin Kurulu, İncilipınarspor'u ligden düşürürken, Erman A.'ya da 3.5 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.
(EV-MFS-MFS-S)

07.02.2013 18:32:30 TSI

Editör: Wan Haber