Şükür’ün yayınlamayan röportajının kısa bir bölümü internet ortamına düştü. İstifasına dair açıklamalarda bulunan Şükür, "Dershaneler noktası benim futboldan sonra en iyi bildiğim en iyi tanığım arkadaşlarımın olduğu, 20 senedir içinde olduğum ve bununla ilgili bir çok kere ifade ettiğim görüşlerin değer bulmamasıyla alakalı bir finale götürdü beni" dedi.

MEHMET ALİ ŞAHİN’E YANIT VERDİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in "Bir emirle geldi, bir emirle gitti" sözüne de yanıt veren Şükür, "Allah’ın izniyle geldik" diye konuştu.

"İSTİFA MEKTUBUNU BEN YAZDIM"

İstifa mektubunu kendisinin yazdığını söyleyen Şükür, "İstifa mektubunu ben yazdım ama 4.5 sayfa yazdım. Önümde olan 1.5 sayfa değildi. Tamamı değildi. Ben yazıp eşime okudum. Evdeydim, hastaydım. Çok duygusal bir metin haline dönüştü. Amacını çok farklı yerlere götürebilirdi. Onu daha farklı yerlere götürebilirdi. O metnin içine yazmadım. Bugün bu programa çıkma amacım da bu. Benim istifa kararımla ilgili aynı fikirde olan bir çok arkadaşım var. Bunu çok net söyleyebilirim. Milletvekilleri Bakanlar. Benim sosyal medyadaki düşüncelerime katılan çok insan var.

’’HOCAEFENDİ BANA DEDİ Kİ...’’

İstifa süreci öncesi Fethullah Gülen Hocaefendiyle yaptığı görüşmeyi anlatan Şükür, "Bir kaç kez hocaefendiyi aradım. Ayrılmak istiyorum dedim. Yukarıda Allah var. Aynen şöyle ifadesi. ’Hakan bey biz çok değer verdiğimiz, aynı hasretleri paylaştığımız insanların yanında olalım’ dedi. 2 sene içerinde 2-3 kez telefonla aradım. Bir kere ziyarette bulundum. Tweettlerimde, şu vardır. Her zaman dua ettiğini gördüğüm duadan başka bir şey yapmayan bir adam. Ben nasıl tavır nasıl takınabilirim. Devletten bir kuruş almamış, hayırsever. Bugün hayırsever denilen kişilere bir bakın. Çok isabetli bir karar verdiğimİ görüyorum" ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Wan Haber