AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı kabul etti. Türkçe'ye olan düşkünlüğü ve yaptığı çalışmalarla bilinen Ekrem Erdem, Hak-İş'in ziyaretinde konuşmanın merkezini dil konusunun oluşturduğunu söyleyerek, "Türkçe tabi ortak zenginliğimiz, ortak değerimiz. Dolayısıyla bu değerin gelişmesi, zenginleşmesi için herkese her makam sahibine, her aydına, her ferde görevler düşüyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı kabul etti. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen kabulde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ın ziyaretinin bir tebrik ziyareti olduğunu söyledi. Kendisinin AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu olduğunu hatırlatan Erdem, sivil toplum kuruluşlarının da yine bir teşkilat olduğuna vurgu yaptı.
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, ziyarette Ekrem Erdem ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, "Konfederasyonumuzun özellikle hem Anayasa, hem yasalarla ilgili bir dizi organizasyonu, bir dizi çalışması var. Bu çalışmalardan da bahsettik, kendilerini haberdar ettik" dedi. 24 Ocak'ta düzenleyecekleri konferansa Ekrem Erdem'i de davet ettiklerini belirten Arslan, anayasa başta olmak üzere bir takım yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini, bu hafta da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edeceklerini belirten Arslan, "Biz bütün bu çalışma hayatını ilgilendiren konularda da hem Hak-İş olarak, hem de Hak-İş'in sivil toplum örgütlerinin sorumluluğu bilinciyle hareket ederek, parlamentoda siyasi partilerle ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmezlerinden olduğuna vurgu yapan Arslan, şunları söyledi:
"Demokrasinin çok temel unsurlarından bir tanesi siyasi partiler, bir tanesi sivil toplum ve sendikalar. Biz bu demokrasinin iki temel kurumunun temsilcileri olarak daha yakın çalışmak, birlikte çalışmak, birlikte sorunlarımızı oturup konuşmak, müzakere yoluyla sorunları çözme konusundaki hassasiyetlerin devamını da diliyoruz."
" 'BİZİM TÜRKÇE SEVDASI' BİR BAŞUCU KİTABI"
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bir gazetecinin görüşmede Ekrem Erdem'in yeni çıkan "Bizimki Türkçe Sevdası" isimli kitabının gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, şunları söyledi:
"Sayın Ekrem Erdem teşkilatçı yönüyle daha çok kamuoyunda tanınıyor. Ben kendisinin dil konusundaki çabalarını, çalışmalarını biliyorum. Ben kendim de Karaman doğumlu birisi olarak, dil konusunda özel bir hassasiyetimiz var. Açıkçası Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanı bizim açımızdan da bir temel tutanak diyelim. Ekrem beyin bu çalışması gerçekten Türkçemiz için, aslında geleceğimiz için, medeniyetimiz için çok önemli buluyorum. Bize de mesajlarını iletti. Umarım kısa zamanda ben kitabı da okuyup hem bu konudaki değerlendirmelerimizi de yapacağız. Hem de bir başucu kitabı. Başkalarına da tavsiye edeceğim."
"KONUŞMAMIZIN MERKEZİ 'DİL'Dİ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise, Hak-İş Başkanı Arslan ile ortak bir anayasa yapılması noktasın ortak bir duyarlılığa sahip olduklarını söyleyerek, ziyaretteki konuşmanın merkezini ise dilin oluşturduğunu ifade etti. Erdem, şöyle konuştu:
"Ortak anayasaya karşı da ortak bir duyarlılığımız var. Tabi Karamanlı olmak da ayrı bir sorumluluk getiriyor dil noktasında. Çünkü Karamanoğlu Mehmet Bey, yalnız Karaman'a değil, bütün Türk milletine ortak bir sorumluluk veriyor. O noktadan da ortak yönlerimiz var. Tabi bir araya gelince biz ister istemez Türkçe'yi de konuştuk. Türkçe tabi ortak zenginliğimiz, ortak değerimiz. Dolayısıyla bu değerin gelişmesi, zenginleşmesi için herkese her makam sahibine, her aydına, her ferde görevler düşüyor. O noktadan da konuşmamızın merkezi yine dildi diyebilirim."
(AT-ÖK-Y)

08.01.2013 17:09:37 TSI

Editör: Wan Haber