Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyelerinin çevre birimlerine yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Mart ayı itibariyle Sakarya'da hafriyat işi yapan tüm firma araçlarının araç takip sistemine (uydu bazlı navigasyon sistemi) dâhil olmak zorunda olduğu belirtildi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilçe belediyelerinin çevre birimlerine yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri; "2013 yılı Mart ayı itibariyle ilimizde hafriyat işi yapan tüm firma araçları bilindiği üzere araç takip sistemine (uydu bazlı navigasyon sistemi) dâhil olmak zorundadır. Bu sistem ile hem firma sahipleri araçlarını döküm yapılan bölgelere giderken birinci elden takip etme şansına sahip olacak hem de denetim ekiplerimiz tarafından bu sisteme dâhil olunan araçların, belirlenen güzergâhlarda izinli hafriyat alanlarına gitmesi sağlanacaktır" ifadelerini kullandılar.
Toplantıda, 2012 yılı itibariyle izinli hafriyat firmalarının 1 Mart 2013 tarihine kadar ayrıca bir izin belgesi almalarına gerek olmadığı, bu araçların 1 Mart'a kadar firmalara tebliğ edilen şartnameye uygun uydu bazlı araç takip sistemine geçmesinin yeterli olacağı belirtildi. Toplantıda ayrıca, uydu bazlı araç takip sisteminin ne gibi faydalar sağlayacağı ayrıntılı olarak anlatılırken, ilçe belediyelerinin belge düzenleme ve kontrol aşamalarını ortak bir sistemde yürüteceği belirtildi.
(BCT-BCT)

18.01.2013 12:34:04 TSI

Editör: Wan Haber