Elazığ'ın manevi önderlerinden biri olan ve ömrü hayatını İslam'a ve Kur'an'a adayan gönül eri büyük üstad Hafız Abdullah Nazırlı'nın kitabı okuyucuyla buluştu.
Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı yayınlarından çıkan 'Resulullah'ın Ashabıyla Sohbetleri' adlı kitabın basım masrafları Avukat İbrahim Gök tarafından karşılandı. Hafız Abdulah Nazırlı Hoca tarafından Osmanlıca ve Arapça yazılan kitabın transkribini ise İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Resul Şahin yaptı. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ashabıyla sohbetleri konu edilen kitapta ikili, üçlü, dörtlü sözlerle ayet ve hadislerin açıklamalarına yer veriliyor. Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Resul Şahin, böylesine nadide bir eserin yayınlanmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bugün kıymetli hocamız Hafız Abdullah Nazırlı'ya kendi kitabını takdim ediyoruz. Bu eserlerin basılıp yeni neslin istifadesine sunulmasının kaygısını taşıyordu hocamız. Allaha şükürler olsun ki bu güzel kitabın transkribini yapıp basımını gerçekleştirdik. Eserde kıymetli hocamız, Resulullah'ın Ashabı ile sohbetlerine yer vermiş. Hocamızın iki kitabı daha yakın bir zaman sonra basılacak. Bunlar 'Küçüklere Küçük İlmihal' ile 'Soru ve Cevaplarla Dinimi Öğrenme kitapları' olacak" dedi.
Hafız Abdullah Nazırlı hocanın kitabının basım masraflarını üstlenen Avukat İbrahim Gök ise hocanın Elazığ'ın manevi dinamiklerinden biri olduğunu söyledi. Gök, "Kendisinin yetiştirdiği talebeleri onun kıymetini bilme çabasında oldular. Bu tür eserlerin bizden sonraki kuşaklara aktarılması bizlerin boynunun borcudur. Bu eserlerin gönüllerde yer etmesi gerekmektedir. Hocamızdan Allah razı olsun. Allah hocamıza hayırlı ömürler nasip etsin" şeklinde konuştu.
İlim irfan ve gönül adamı Hafız Abdullah Nazırlı ise bu eserin herkese ulaşmasını isteyerek, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Nazırlı, "Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Hz. Muhammed Efendimizin Ashabı ile sohbetlerini anlatan kitabı basarak milletimize ulaştırdınız. Hayatımda her ne yedim içtim ise beni doyurdu. Fakat Kur'anı Kerim okumak, okutmak beni doyurmadı. Ömrü hayatım boyunca Kur'an okuyup okutmaktan usanmadım. Cenabı Hak bu eserlerin tekrarını basmayı nasip etsin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.
(EK-AKK-Y)

31.12.2012 15:43:10 TSI

Editör: Wan Haber