Halen cezaevinde bulunan Susurluk Olayı'nın kilit isimlerinden Hadi Özcan, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir benzin istasyonunda Kaleşnikof tüfekle vurularak öldürülen Ali İhsan Kaya cinayetinin Türkiye'yi ilgilendirdiğini ve konu ile ilgili ifadesini Ergenekon savcılarına vereceğini söyledi.
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir benzin istasyonunda Kaleşnikof tüfekle vurularak öldürülen Ali İhsan Kaya'nın cinayet davasında gizli tanığın beyanları doğrultusunda, Hadi Özcan tanık olarak dinlenmek üzere Kocaeli 1. Ağır Ceza Mankemesi'ne getirildi. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade vermeyi reddeden Özcan, "Ali İhsan Kaya'yı kim vurdu, kim vurdurttu bu konudaki her şeyi biliyorum. Bu konu Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir konu. Gizlilik açısından burada ifade vermek istemiyorum. İfademi Ergenekon savcılarına vereceğim ve olayı tüm ayrıntılarıyla anlatacağım. Yakın zamanda Ergenekon savcılarına ifade verdim ve bir hafta 10 güne kadar bu konu ile ilgili de ifade vereceğim" dedi.
İzmitli işadamı Ali İhsan Kaya, 2005 yılında Kartepe Uzuntarla'da kendi benzin istasyonunda Kaleşnikof'la vurularak öldürülmüştü. Kaya'yı öldürdüğü iddiasıyla yakalanan Savaş Uzun, tutuklandığı gün cezaevindeki hücresinde öldürülmüştü. Uzun'un öldürülmesinin ardından ise tutuksuz olarak yargılanan Metin Ali B., Altay Yiğit G., İsmail H. ve Cihan C. hakkında dava açılmıştı. Tutuksuz yargılanan zanlıların tamamı beraat ederken, dava Yargıtay tarafından bozularak tekrar Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş, gizli tanığın beyanları doğrultusunda Hadi Özcan ve Veli Küçük'ün ifadelerinin alınmasına karar verilmişti.
Hadi Özcan'ın Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade vermesinin ardından, Veli Küçük'ün de konuyla ilgili İstanbul'da ifade verdiği öğrenildi.
(GS-Y)

06.12.2012 13:11:54 TSI

Editör: Wan Haber