Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bölgede hayvancılığın geliştirilmesi için merkezi ahır sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.
Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürü Süleyman Kurt'un ziyaretinde bölgedeki hayvancılığı değerlendiren (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgede hayvancılığa eskisi kadar önem verilmediğini belirterek hayvancılığı yeniden canlandırmak için yapılması gerekenleri anlattı. Belirli bölgeler seçilmek suretiyle merkezi ahır sisteminin kurulmasının hayvancılığın geliştirilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, bu şekilde hayvancılığın belirle yerlerde toplanmasıyla bazı avantajların elde edileceğini söyledi.
Birliğin çiftçilere yönelik hizmet ve çalışmalarını anlatan Süleyman Kurt ise, çiftçilerin ürünlerini değerlendirmek için yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi. "Çiftçi ürünlerini alıp kendi iştiraklerimiz vasıtasıyla büyük pazarlara arz ediyoruz" diyen Kurt "Çiftçilerimizin ürünlerini değerlendirmek çok önemli. Bizler de imkanlarımız doğrultusunda çiftçilerimizden bu yönde gelen talepleri değerlendiriyoruz" dedi.
(BK-ÖS-Y)

26.01.2013 11:01:32 TSI

Editör: Wan Haber