Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Hacılar Köyü'ne hayırsever vatandaş,İl Özel İdare ve Milli Eğitim işbirliği ile 10 şiddetinde depreme dayanıklı olarak yapılan okul inşaatını gezdi.
Vali Nurettin Yılmaz'ı Hacılar Köyü'nde, Muhtar Ali Öğüt, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, köy okulundaki öğretmen, öğrenci ve köylüler karşıladı. Okul inşaatında incelemeler sırasında bilgi veren Hacılar Köyü Muhtarı Ali Öğüt, "Eski okul binamız 1971 yılında yapılmıştır. Bu seneye kadar faaliyet gösteren okulumuza okulların açıldığı ilk hafta çürük raporu verilmiş ve boşaltılmasına karar verilmiştir. Biz de okulun karşısında bulunan Hacılar Köyü Kuran Kursu binasını Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgisi dahilinde derslikler hazırlayıp okul olarak kullanmaya başladık. Hayırsever vatandaşımız, Milli Eğitim ve İl Özel İdare'nin yardımıyla Burdur'da ilk olacak çelik konstrüksiyon okulun inşaatı son aşamaya geldi" dedi.
Burdur'da ilk kez çelik konstrüksiyondan 10 şiddetinde depreme dayanıklı okul inşa edildiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, "Bu okulda Burdur'da ilk defa farklı bir inşaat tekniği uygulanıyor. Çelik yapı kullanılarak yapılıyor. Bu çelik konstrüksiyonlardan bir tanesi bin 200 kilograma dayanıklı ancak bunun üzerine statik hesaplardan baktığımız kadarı ile 40 kilogram kadar bir ağırlık binecek Yani bu da mevcut yükün neredeyse 30 katından fazlasın taşıyabilecek bir kapasiteye sahip. Ayrıca burada kullanılan galvanize 299 yıl garanti veriliyor. Binaya ömür olarak 150 yıl garanti veriliyor. 10.5 şiddetinde depreme dayanıklı, son derece sağlıklı ve güvenli bir bina olacak" dedi.
Çelik yapının tamamlandığını ve sadece binanın üzerinin kapatılma işinin kaldığını belirten Vali Nurettin Yılmaz ise şunları kaydetti:
"Bu çelik konstrüksiyon ile yapılan binanın üzeri kapatılarak bina tamamlanmış olacak. Hem elektrik tesisatı hem su tesisatı en kolay şekilde geçiyor. Prefabrikten daha farklı bir bina. Yapımı daha kolay, daha kullanışlı ve daha sağlam. Arkadaşlarla görüştüğümüz kadarıyla böyle bir binayı normal usulümüzle yapsak belki de buna harcadığımızın iki katı para harcamamız gerekecekti. Hayırsever iş adamı Yılmaz Turgan 100 bin lira, İl Özel İdare 50 bin lira, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 25 bin lira olmak üzere toplamda 175 bin TL'lik bir ödenek ile yapıyoruz."
Vali Yılmaz köy okulunda incelemelerde bulunduktan sonra öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler Vali Yılmaz'a şiirler okudu, şarkılar söyledi. Vali Yılmaz, Hacılar Köyü ziyaretinde köy halkıyla da görüştü.
(HG-SK-Y)

14.02.2013 16:29:41 TSI

Editör: Wan Haber