Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Çankırı programı kapsamında Eldivan ilçesine bağlı Seydi köyünde bulunan Hacı Murad-ı Veli Türbesi'nde incelemelerde bulundu.
Ertem, türbenin daha modern bir hale gelmesi için çevresinde çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Hacı Murad-ı Veli buranın önemli şahsiyetlerinden birisi. Bu merkezde o anlamda önemli. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak da valimiz ve sayın milletvekilimizle birlikte yapılan çalışmalarla ilgili yerinde incelemelerde bulunduk. Bu dergâhın ve caminin restorasyonunu geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yıl da Valilikle çevre düzenlemesine bağlı olarak, yemekhane, kesimhane, şadırvan yenilenecek" dedi.
Türbe hakkında bilgi veren Eldivan Kaymakamı Harun Ersin Polat da, Hacı Murad-ı Veli'nin 12. yüzyılda Çankırı'nın Seydi köyüne yerleştiğini dile getirerek, "1207 yılında burada hayatını kaybetmiştir. Horasan erenlerindendir. Anadolu'da bulunan 4 büyük veliden biridir. Hacı Bayram-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Şeyh Şaban-ı Veli ile birlikte Hacı Murad-ı Veli çok büyük bir insandır. Burada Hacı Murad-ı Veli hazretlerinin türbesi var. Bu türbe Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı" ifadelerini kullandı.
Türbeye gelen yoğun talebin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Polat, " Ziyaretçiler, kurban kesip, ibadetlerini yapıyorlar. Bu ihtiyaçların karşılanması için çevre düzenlemesini yapacağız. Çevre düzenlemesi kapsamında, yemekhane, kesimhane ve benzeri düzenleme yapılacak. 21 dönümlük bir arazi üzerinde düzenleme yapılacak" dedi.
Ziyarette Ertem'e Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve vatandaşlar eşlik etti.
(MT-BÖ)

13.02.2013 18:29:53 TSI

Editör: Wan Haber