Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yenilenen Androloji Laboratuvarları sayesinde hastalar hiçbir ekstra ücret ödemeden 5 yıldızlı konfora sahip olanaklarla test yaptırabilecek.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı'na hizmet veren Androloji Laboratuvarı yenilendi. Gebe kalamayan çiftlere hizmet vermek için kurulan ve sperm testleri sayesinde sayım, analiz ve aşılama yapılan servisin fizik koşulları düzeltilerek, teknik donanımı yenilendi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, çağdaş ve kaliteli hizmeti hedeflediklerini ve bu yöndeki çabalarına hız verdiklerini belirterek, "Hacettepe sağlık sorunlarının çözümünde ilk akla gelen adres. Sağlık politikalarının oluşturulması noktasında da bilgi ve birikimine başvurulan bir üniversite. Sağlıkta lider olmanın verdiği sorumluluğun bilinci içinde yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz. Androloji Laboratuvarı da Hacettepe'nin markasına yakışır şartlarda hizmet verecek" dedi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı ve İrfertilite ve Androloji Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Serdar Günalp, laboratuvarın Türkiye'ye öncülük edecek konfor ve donanıma sahip olduğunu belirterek, "Sperm örneği verme, analizini yaptırma ve aşılamayı sağlama konusunda 5 yıldızlı konfor sağlamıştır. Türkiye'de sadece özel ve pahalı kliniklerde benzerlerine rastlanan bir sistem ile hizmet veriyoruz. Yenilenip, fizik koşulları ve teknik donanımı iyileştirilen servisimizde, hastalarımız laboratuvarla bağlantılı konforlu odada sperm örneğini veriyor. Biz de bu testlerin sayımı, analizi ve aşılamasını, hiçbir ekstra ücret çıkarmadan gerçekleştirebiliyoruz" diye konuştu.
Sperm morfolojisi kavramını Türkiye'ye ilk getiren ve 20 yıldır hizmet veren Hacettepe Üniversitesi Androloji Ünitesi'nin uzman ekibi ile ayda yüze yakın sperm testi ve 30 kadar da aşılama yaptığını belirten Prof. Dr. Günalp, "Düzenlemeler sayesinde daha medeni koşullarda hizmet verebiliyoruz diye hasta sayımız arttı. Şöyle ki, laboratuvarla bağlantılı ve içinde duşu tuvaleti bulanan konforlu bir odaya alınan hasta, elde ettiği sperm örneğini odadan çıkmadan analize veriyor. Laboratuvarımızda ayda 100 kısır erkeğin spermini analiz ediyor, dışarıda ekstra bir maliyet gerektiren inceleme ve analizleri morfolojik olarak yapıp, gereken tedavi hizmetini rutin olarak veriyoruz" şeklinde konuştu.
Prof. Günalp, sperm sayım ve hareketliliğinin rutin tetkiklerin yanı sıra son teknolojiye sahip bilgisayarlar ile de yapıldığını belirterek, iyi bir arşiv sistemi kurduklarını ve yurtdışında önemli merkezlerle bağlantı içinde çalıştıklarını vurguladı. Tüp bebeğe oranla çok daha ucuz ve kolay olan aşılama sisteminin de söz konusu laboratuvarda rutin olarak yapılabildiğine işaret eden Prof. Dr. Günalp, ayda ortalama 30 kadar aşılama işlemi de yaptıklarını belirtti.
(DY-ÖK-Y)

06.02.2013 17:11:44 TSI

Editör: Wan Haber