Makamında açıklamalarda bulunan Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kurada Van’dan 490 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirtti. Arvas, “Kurada, 287 hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığı kontenjanı ile 203 hacı adayı ise acente kontenjanı ile kutsal topraklara gidecek ve dini farzlarını ifa edeceklerdir. Kurada ismi çıkan hacılarımızın yüzde 60’ı başkanlığımız organizasyonu ile gidecek, yüzde 40’ı ise A Grubu seyahat acenteleri vasıtası ile gideceklerdir. Tabi bunlarda yine başkanlığımızın denetim ve kontrolü altında hac farzlarını yerine getireceklerdir” dedi.


Kuraların 8 yıldır kayıtları devam eden hacı adayları arasında çekildiğini ifade eden Arvas, “Vatandaşlarımız heyecanla takip ediyorlar. Şu anda işlemleri yapılıyor. Kurada ismi çıkan hacı adaylarımızı tebrik ediyorum. Yüce Allah tamamına erdirsin” şeklinde konuştu.


Arvas, hacı adaylarının işlemlerinin 4 Nisan tarihine kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
Hac farzlarını yerine getirebilmenin heyecanını yaşayan hacı adayları ise, yıllardır bugünü beklediklerini belirttiler. Hacca gidecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden hacı adayları, “Allah herkese nasip etsin. Darısı tüm Müslümanların başına” ifadelerini kullandılar.

2014 HAC ÇEKİLİŞ SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Wan Haber