Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde kutsal yolcuğa çıkacak hacı adaylarının ön kayıt başvuruları 4 Şubat'ta başlayacak.
Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Hac'ca gitmek isteyen vatandaşların ön kayıtlarının 4 Şubat Pazartesi gününden itibaren kabul edileceğini belirterek, "Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar nüfus cüzdanı fotokopileri ile bankaya gidip 15 TL olan başvuru ücreti yatırdıktan sonra, bankadan alacakları dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Müftülüğümüze gelerek gerekli dilekçeleri doldurulmasıyla başvuru yapabilir. "dedi.
Müftü Şahin, isteyen hacı adaylarının Diyanet İşleri Genel Başkanlığı'nın sitesinden de kayıt yapabileceklerini bilgisini vererek, "Bu konudaki tercih vatandaşımıza kalıyor. Aklına soru takılan vatandaşlarımızla da bizlerle irtibat kurarak konu hakkında her türlü detaylı bilgiyi edinebilir.'' İfadesini kullandı.
Hac ön kayıtlarının 22 Şubat tarihinde sona ereceğini kaydeden Bayram Şahin, "22 Şubat mesai bitimine kadar tüm hacı adaylarımızın başvuruları kabul edilecektir. Bu tarihin ardından ise, kayıt yaptırmak üzere gelenlerin kayıtları sistem kapatılacağından dolayı kabul edilmeyecektir. Öte yandan Hac'ca gitmek isteyen engelli vatandaşlarımızın da yanında refakatçisi bulunması durumunda kayıtları yapılacak ve kuranın çıkması durumunda kutsal yolculuğa gitmeye hak kazanabilecektir.'' Şeklinde konuştu.
Önceki yıllarda hac için kayıt yaptırmış olanların yeniden kayıt yaptırmalarına gerek olmadığını ifade eden Bayram Şahin şunları söyledi: " Bu durumdaki vatandaşlarımızın kayıtları sistemden otomatik olarak yenilenecektir. Ancak, ilk kez kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın belirtilen tarihleri kesinlikle kaçırmamaları gerekmektedir. Ön kayıtların tamamlanmasının ardından kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığı halde kayıt yaptırmayan vatandaşlarımız bir daha ki yıl kayıt hakkına sahip olamayacaklar.''

(MAA)

27.01.2013 19:52:08 TSI

Editör: Wan Haber