Türkiye genelinde hac kayıtları bugün itibariyle başladı. Ülke genelinde hacca gidebilmek için 1 milyon 100 bin kişinin sıra beklediği öğrenildi.
Bu yıl hacca gitmek isteyen vatandaşlar için ön kayıtlar başladı. Hacca gitmek isteyen vatandaşlar en geç 22 Şubat tarihine kadar il ve ilçe müftülüklerine müracaat edecek. Daha önceki yıllarda kayıtta bulunup da kaydı çıkmayan hacı adaylarının kayıt işlemi otomatikman yenilenecek. Hac için ilk defa kayıt yapacak vatandaşların, ilgili bankalara 15 TL yatırıp, banka dekontu ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat edecek veya internet üzerinden hac.diyanet.gov.tr adresinden başvurusunu yapabilecek.

BURSA'DA 45 BİN KİŞİ HAC SIRASI BEKLİYOR
Ülke genelinde hacca gidebilmek için 1 milyon 100 bin kişinin, Bursa'da ise 45 bin kişinin sıra beklediği öğrenildi. Hac kayıtlarının başlaması nedeniyle Bursa Müftülüğü'ne başvuru yapan vatandaşlar, bir an önce kayıtlarını yaptırmak için sıra bekledi. Bazı vatandaşlar 5 yıldır sıra beklediklerini, şanslı olanlara ilk yıllarda kuranın çıktığını söylediler.
(AF-İHS-ÖZ-Y)

04.02.2013 11:18:58 TSI

Editör: Wan Haber