Habibler Mahalle Muhtarı Ali Kundakçı'yı ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecekondu dokusunun olduğu mahallede, imara uygun yapılaşmanın başlayabilmesi için kapalı olan imarlı yolların açılmasına ve mülkiyet problemimin çözümüne önem verdikleri söyledi.
Bugüne kadar mahallede 30 bin metre yeni yol açtıklarının bilgisini veren Başkan Tütüncü, 44 bin metre sathi kaplama asfalt çalışmasıyla da açılan yolların tamamını asfaltladıklarını belirtti. Sathi kaplama asfaltı bozulan mevcut yollara 8 bin 395 metre sıcak asfalt döktüklerini aktaran Başkan Tütüncü, su taşkınlarını önlemek amacıyla da yeni açılan yollarda, 3 metre uzunluğunda yağmur suyu drenajı inşa ettiklerini kaydetti.
Mülkiyet problemi olmayan parsellerde modern konut yapımını sağlamak amacıyla Habibler Mahallesi'nde kat artışına yönelik imar düzenlemesi yaptıklarını anlatan Başkan Hakan Tütüncü, yeni yol açma ve kat artışı hizmetleri sonrasında mahallede gecekonduların yerini, imara uygun konutların almaya başladığını söyledi.
Vatandaşların sosyal donatı alanı ihtiyacının karşılanması amacıyla bölgeye iki yeni park kazandırdıklarını dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, yeşil alan düzenlemesi, yol açma, asfalt, parke kaldırım çalışmalarının devam edeceğini aktardı.
Mahalledeki okulların ve camilerin bakım ve onarımı ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle biri Anadolu Lisesi, diğeri Kız Meslek Lisesi olmak üzere iki okul inşa edilen bölgenin, önemli bir eğitim merkezi haline geldiğini belirtti.
Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesi'ne inşa ettikleri Osman Gazi Semt Konağı ile Habibler Mahallesi'nde ev hanımlarına meslek ve sanat kursu, çocuklara ise kütüphane ve internet hizmeti vereceklerini ifade eden Başkan Tütüncü, mahalleli kadınların aerobik-pilates kursu talebini de Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Kız Meslek Lisesi'nin bahçesindeki spor salonunda karşıladıklarını ifade etti.
Mahalleye güzel bir muhtarlık hizmet binası yaptıklarını anlatan Başkan Tütüncü, bölgedeki iki tarihi su sarnıcının da temizliğini ve çevre düzenlemesini yaptıklarını da sözlerine ekledi.
(SK-Y)

11.02.2013 12:55:05 TSI

Editör: Wan Haber