Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı ziyaret etti.
Ziyarette Rektör Kocacık, TOKİ yolu üzerindeki köprü konusuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'le çözüm aradıklarını, bahar aylarında çözüme kavuşacağını ve yapılacak yol ile Cumhuriyet Üniversitesi'nin giriş çıkış trafiğinin daha da rahatlayacağını söyledi. Kocacık, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin sayısının artmasıyla ulaşım problemlerinin daha da arttığını ifade ederek, gündemde olan Cumhuriyet Üniversitesi Raybüs projesi ile sorunların aşılacağını ve bunun Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi'ne değer katacağını söyledi. Rektör Kocacık, Raybüs projesi ile ilgili olarak geç kalınmış bir proje olduğunu ve mutlaka Sivas'a kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Müsteşar Habib Soluk ise, Cumhuriyet Üniversitesi'nin çok daha iyi yerlere geleceğini vurgulayarak Üniversite'nin Sivas için çok önemli bir yere sahip olduğunu, yapılacak her hizmetin ve projenin Sivas ve üniversite için önemli olduğuna dikkat çekti. Soluk, ulaşım sorunu ile ilgili Raybüs sisteminin ilgili arkadaşlar tarafından incelendiğini ve mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini sözlerine ekledi. Habib Soluk ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi'ni yakından takip ettiklerini ifade ederek, yurt sorunu ve diğer sorunlarla ilgili de ortak fikir ve görüşlerle çözüm yollarına gidileceğini vurguladı.
Ziyarette Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Kredi Yurtlar Müdürü Orhan Önem de hazır bulundu.
(TB-AÖ-Y)

21.01.2013 18:16:43 TSI

Editör: Wan Haber