Nazilli'de öğrenciler derste iken okul bahçesindeki 10 metrelik çam ağacına çıkan şahsın, intihar edeceği sanılınca korku dolu anlar yaşandı. Çocukların vazgeçmesi için 'İn, in' diye uzun süre akış tutuğunu kişinin, kozalak toplamak için ağaca çıktığı anlaşıldı.
Nazilli Merkez Fatih İlk ve Ortaokulu bahçesinde, yanlış anlaşılmadan dolayı 15 dakika korku ve heyecan dolu anlar yaşandı. Ekmek parası kazanmak için bir hafta önce Okul Müdürü İsrafil Kılıçkara'dan izin alan Şerafettin Acar (48), öğrenciler dersteyken kimseye haber vermeden kozalak toplamak için 10 metrelik çam ağacına çıktı. Öğrencilerin teneffüse çıkmasıyla fark edilen Acar, intihar edeceği düşünülünce polise ihbar edildi. Çok kısa sürede okula gelen polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, Acar'ı intihardan vazgeçirmek için çalışmalara başladı.
GÜRÜLTÜDEN DERDİNİ ANLATAMADI
Ağaçtaki adamı gören öğrenciler, intihardan vazgeçirmek için uzun süre "İn, in" diye alkış tuttu. Öğrencilerinin bağrışmalarından derdini anlatamayan Acar, itfaiye merdiveniyle ağaçtan indirilince gerçek ortaya çıktı. Acar'ın kozalak toplamak için okul idaresinden izin aldığı ancak sabah habersiz bir şekilde ağaca çıktığı anlaşıldı. Yaşadıklarının ardından polise derdini anlatmaya çalışan Acar, çevresina toplayan öğrencilerin eğlencesi oldu.
Okul Müdürü İsrafil Kılıçkara, gürültüleri duyunca bahçeye çıktığını ve ne olduğunu anlamaya çalışırken ekiplerin gelmesiyle şaşkına döndüğünü ifade ederek, "Okul bahçesinde bulunan ve öğrencilerin üzerine düşerek tehlike saçan çam kozalaklarını bir hafta önce toplatmak için Şerafettin Acar'ı çağırdım. Fakir olduğu için çam fıstıklarını satarak ekmek parasını kazanmasını hem de çocuklar için tehlike oluşturan kozalaklardan kurtulmayı istemiştim. Öğrencilerimin yanlış anlaması sonucunda ilginç olay meydana geldi. Çok şaşkınım. Kozalakları toplayacak arkadaş okul saatinde gelmesi yanlış bir şey, en azından çıkmadan önce bizlere bilgi verse bu durum olmazdı" dedi.
"EKİPLERİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM"
İtfaiye yardımıyla 10 metre yüksekliğindeki çam ağacından indirilen Şerafettin Acar da, polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Bir süre sonra da serbest bırakılan Acar, "1 hafta önce okul müdüründen izin aldım. İşlerimi anca bitirdim ve bugün ağaca sabah çok erken saatlerde çıkmıştım. Kozalak toplarken öğrenciler beni görmüş ve intihar edeceğimi zannetmiş. Aşağıda bağırışları ve ekipleri görünce benim için geldiklerini hiç düşünmemiştim. Bir olay mı var acaba diye merakla aşağıya bakarken herkesin bana baktığını görünce çok şaşırdım" diye konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

20.02.2013 13:20:22 TSI

Editör: Wan Haber