Samsun'da açılan güzellik uzmanlığı kursunu başarıyla tamamlayan çoğunluğu üniversite mezunu kursiyerlere düzenlenen mezuniyet balosuyla sertifikaları verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı bağlı olarak 2.5 yıldan bu yana Samsun'da faaliyet gösteren Özel Güzin Güzellik Uzmanlığı, kalifiyeli eleman yetiştirmeye devam ediyor. Son olarak müfredata uygun 3.5 aylık makyözlük, estetisyenli, masözlük kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Amisos Grand De Luxe Oteli'nde düzenlenen mezuniyet balosuyla sertifikalarını aldı. Kollarına altın bir bilezik takan kursiyerler sevinçlerini birbirlerine sarılarak kutladı.
Düzenlenen mezuniyet balosunda konuşan Özel Güzin Güzellik Uzmanlığı ve Estetisyenlik Dershanesi sahibi Güzin Cıgalı, kursiyerlere yeni iş hayatlarında başarılar diledi. Eğitimlerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına uygun olarak yürüttüklerini ifade eden Güzin Cıgalı, "Dershanemiz üç ve altı aylık programlar çerçevesinde güzellik uzmanlığı, estetisyenlik, makyözlük, makyörlük, masözlük, masörlük, kalıcı kontür, dövme kursları aralıksız olarak devam ediyor. Aynı zamanda beden dili ve satış teknikleri konularında da kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. Yüzde 100 istihdam kurslarımız ilgi oldukça memnuniyet verici. Dershanemize sadece Samsun'dan değil, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından öğrenci gelmektedir. Şehir dışından gelen öğrencilerimize ikamet etmeleri için aynı güzergahta öğrenci kız yurdunda kalacak yer temini de yapmaktayız" dedi.
Konuşmasında kursa katılan kursiyerlerin yüzde 95'inin üniversite mezunu olduğuna dikkati çeken Cıgalı, "Bugün belgelerini verdiğimiz mezunlarımız arasında üniversitelerimizin kimya, gıda, halkla ilişkiler, işletme, muhasebe gibi bölümleri bitirmiş kursiyerlerimiz var. Maalesef üniversite mezunu olup da iş bulamayanlar gençlerimiz, iş garantili ikinci bir mesleğe yöneliyorlar. Biz kursiyerlerimize hem pratik ve teorik olarak eğitim vererek birer profesyonel olarak sahaya çıkartıyoruz" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

24.01.2013 13:45:51 TSI

Editör: Wan Haber