Trt ekranlarında yayınlana dizi Yeşil Deniz adlı dizide oynayan başarılı oyuncu kendisi ve özel hayatı hakkında flaş açıklamalar yaptı. Öyklü Çelik dizideki rolü hakkında  cimcime, korkusuz, biraz şımarık, büyük şehir hayaliyle yaşayan ve ömründe deniz görmemiş Egeli bir kız olark değerlendirdi.Ünlü Güzel oyuncu Öykü çelik daha önce Ahmet çakan ile evlenmişti. Öykü çelik'e kocası Ahmet tarafından sahnelerde öpüşme engeli geldi.

Öyklü çelik evliliği hakkında aşık olarka evlendiğini söyledi ve dizide ilk kez bir köylü kızı canlandırdığını ve  ilki ardahan ikincisi antakya da çekilen dizilerde şive derslerimi aynı ekiptn aldığını dile getirdi.Artık Ege şivesiyle konuşan birini duyduğumda kendimi durduramıyorum, benim de şivem hemen değişiyor. 

Ünlü oyuncu dizinin iyiki Birgi'de çekildiğini dile getirdi ve kendini burada çok iyi hissettiğini söyledi.Birgi'de olunca, rolümü çalışmaya daha çok fırsat buluyorum. Burada yaşadıktan sonra kim İstanbul'a dönmek ister ki! 

Güzel ve başarılı oyuncu Ahmet çakan ile evliliği için aşk olarak evlendiğini ve hem kendini hemde eşine güvendiğini söyledi. çocuk için erken olduğunu dile getiren başarılı oyuncu eşi Ahmet çakan'ın kendisinden sahnelerde öpüşme ricasına evet dediğini ve bu düşüncesine saygı duyduğunu dile getirdi.

celik.jpg

Öykü Çelik Biyografisi
Öykü Çelik, 13 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası futbol antrenörü olduğundan ve ailevi sebeplerden dolayı 11 yılda 9 okul değiştirdi. Öykü Çelik, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okurken bir trafik kazası geçirdi ve devamsızlıktan dolayı okuldan ayrılmak zorunda kaldı. 

2006 yılında “Selena” dizisinde oynayarak oyunculuğa başladı. 2009 yılında Cin Geçidi filmi ve Haluk Piyes'in oynadığı, Kanımdaki Barut filmlerinde rol aldı. 2011 yılında Oktay Kaynarca ve Meltem Cumbul'un oynadığı ''Nuri'' dizisinde de Reyna rolünü oynayan Öykü Çelik, 2012 yılında başlayan senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı ''Benim için Üzülme'' adlı dizide Bahar rolünü canlandırdı.
1,70 boyunda ve 60 kilo ağırlığında olan Öykü Çelik, Tümay Özokur ajansıyla çalışmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Öykü Çelik, dizi ve sinema filmlerinde oynamanın dışında buz Pateni, Futbol, Kayak, Roller Skate gibi spor dallarına merakı ve ilgisi vardır.

2014 yılında “Ağlatan Dans” adlı dizide Kıvanç Kasabalı ile başrolde oynadı.

2014 yılında “Yeşil Deniz” adlı dizi filmde Burak Serdar Şanal, Öykü Çelik, Melis Babadağ, Mert Turak, Burak Alkaş, Ali Barkın, Emin Gürsoy, Renan Bilek, Zeynep Gülmez, Nuri Gökaşan, Yener Gürsoy, Jale Aylanç, Elvan Dişli ile beraber rol aldı.

Öykü Çelik, Film çekimleri için Bursa’ya gittiğinde işadamı Ahmet Murat Çakan ile tanıştı ve 25 gün içinde evlendikten sonra da Bursa’ya yerleşti.

Öykü Çelik, 14 Ağustos 2014 tarihinde iş adamı kebapçı Ahmet Murat Çakan ile Bursa'da evlendi.

Filmleri ve Dizileri :
2014 - Yeşil Deniz (TV Dizisi) 
2014 - Darbe (Sinema Filmi) 
2014 - Ağlatan Dans (Begüm Demir) (TV Dizisi) 
2013 - İki Kafadar Chinese Connection (Sinema Filmi) 
2013 - Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Sinema Filmi) 
2013 - Bensiz (Sinema Filmi) 
2012 - Saba (Sinema Filmi) 
2012 - Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam (Çeşmidil) (TV Dizisi)
2012 - 2013 - Benim İçin Üzülme (Bahar) (TV Dizisi)
2011 - Nuri (Reyna) (TV Dizisi) 
2010 - Mahpeyker Kösem Sultan (Mahfiruz) (Sinema Filmi) 
2010 - Gönülçelen (Nazar) (TV Dizisi)
2009 - Kasaba (Zehra) (TV Dizisi) 
2009 - Kanımdaki Barut (Sinema Filmi) 
2008 - Cin Geçidi (Bahar) (Sinema Filmi) 
2008 - Akasya Durağı (TV Dizisi)
2006 - Selena (Eda) (TV Dizisi) 

Editör: Wan Haber