2013 yatırım planları kapsamında Nazilli'ye bağlı Güzelköy'de yapılacak 4 katlı kız meslek lisesi ile 400 yataklı öğrenci pansiyonu müjdesi, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2013 yatırım planında yer alan ve Nazilli'ye bağlı Güzelköy'de yapılması düşünülen Kız Meslek Lisesi ve 400 yataklı öğrenci pansiyonu için geri sayım başladı. Şubat ayının sonlarında proje aşaması tamamlanacak okul ve pansiyon inşaatı, daha şimdiden bölgede heyecana yol açmış durumda. Hükümet olarak öncelikli hedeflerinin eğitimli bir nesil yetiştirmek olduğunu söyleyen Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, köylülerle birlikte 4 katlı olarak planlanan okul yerinde incelemelerde bulundu.
Nazilli'nin batıya doğru büyüdüğünü, ancak uygulanacak bu projeyle ilçenin bir bütün olarak gelişmesinin amaçlandığını kaydeden Kılınç, "Şimdi daha önce burada iki Katlı Kız Meslek Lisesinin yapımı ve öğrenci pansiyonunun yapımı ile ilgili bir çalışma başlatılmıştı. Biz buraya daha büyük kapasiteli Kız Meslek Lisesinin yapımı için girişimde bulunduk ve kat sayısının 4'e çıkması için gerekli talimatları verdik. Şimdi bununla alakalı prosedür aşağı yukarı tamamlanma noktasına geldi ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde de ihaleye hazır hale gelecek. TOKİ tarafından yapımı sağlanacak Kız Meslek Lisesi ve 400 yataklı öğrenci pansiyonunun yanında yine aynı alan içerisinde ayrıca bir Anaokulu yapımı da gündemde. Güzelköy Nazilli'nin doğusunda parlayan bir yerleşim yeri haline gelecek. Güzelköy'deki sakinlerimiz senelerdir özlemini duyduğu şehrin imkanlarından yararlanmayı inşallah bu okul ve diğer yatırımlar sayesinde yaşayacaklar" dedi.
TOKİ YAPACAK
Bittiğinde Güzelköy'ün çehresini değiştirecek kız meslek lisesi ve 400 yataklı öğrenci pansiyonunun köy ekonomisine de olumlu katkı yapacağını söyleyen Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ''Bundan sonra burası Güzelköy değil, Güzelşehir olacak'' sözleriyle yatırımcılara çağrıda bulundu.
(MB-İK)

06.02.2013 12:33:54 TSI

Editör: Wan Haber