Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Abdullah Mustafa Güvenli, kabinede yapılan son değişiklik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın görevinden alınmasını Erzurum ve bölge için büyük bir kayıp olarak değerlendirdi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın bölgeye ve Türkiye'ye hizmet aşkı ile dolu olduğuna dikkat çeken ETSO Başkan Adayı Güvenli, bölgeye bilinen veya bilinmeyen bir çok hizmeti bulunduğunu hatırlattı. Daha önce bir çok ilde olmayan sağlık kuruluşlarının bugün ilçelerin çoğunda bulunduğunu belirten Güvenli, Bakan Akdağ'ın Türkiye'ye yaptığı hizmetlerin büyük bir kararlılık çalışmaların sonucu olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Bakan Akdağ'ın sağlık alanında Erzurum'a unutulmaz yatırımlar yaptığına dikkat çeken Abdullah Mustafa Güvenli, "Bu hizmetler sadece sağlık alanında olmadı. Her alanda sayın bakanımızın hizmetleri ve desteği olmuştur. Öyleki, kendisi Erzurum'a hizmet yapanlar için 'memurunuz olurum' demişti. Bu da sayın bakanımızın ne kadar hizmet aşkı ile çalıştığının göstergesidir. Kendi adını duyurmadan önemli büyük hizmetler yaptığını biliyoruz. Daha önce birçok ilde olmayan hastane, sağlık evi, sağlık ocağı gibi kuruluşlar günümüzde artık ilçelerde bile var. Bütün bunlar sağlık bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın sayesinde gerçekleşmiştir. Kendisinin görevden alınması sadece Erzurum ve bölgemiz için değil, Türkiye için büyük bir kayıp olmuştur." ifadelerini kulandı.
(AA-AA-Y)

28.01.2013 13:40:16 TSI

Editör: Wan Haber