ENER ve ERVAK Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nin özelleşmeli açıklamalarının ardından MÜSİAD'ın de aylar öncesinden tesislerin özelleşmesi konusunda açıklama yaptığı ortaya çıktı.
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli'nin konuya ilişkin aylar öncesi yaptığı Basın Toplantısında 2011 kış oyunlarının ardından tesislerin yeterince değerlendirilmediğini söyleyerek "Kulelerin akıbeti iplik fabrikası gibi olmamalı" demişti.
Güvenli özellikle kış sporları için gerçekleştirilen yatırımları işaret ederek "Ankara kış oyunlarının Erzurum'da yapılması için Erzurum'a sınırsız kredi sunarak kalıcı birçok tesisin yapılmasını sağlamıştır. Fakat bu tesisler 2011 kış oyunları sonrasında yeterince aktif olarak kullanılamıyor bu tesislerin özelleştirilmesi halinde bizce Erzurum ekonomisine Turizmine ve ticaretine olumlu yönde etkiler gösterecektir" diye konuştu.
2011 TESİSLERİ ATIL KALMAMALI
2011 kış oyunları organizasyonu sonrasında tesislerin boş kaldığını söyleyen Güvenli tesislerin kullanılması için tesislerin halkında istifade edebileceği şekilde profesyonel şirketlere verilmesi gerektiğini ifade etti. Güvenli, "Şirketlerin Türkiye'de yapılmayan uluslar arası kış sporlarının Erzurum'da yapılması için çeşitli girişimlerde bulunması gerekiyor artık tesislerde üretim durmuş bir vaziyette. Etkinliklerin spor organizasyonlarını yapabilecek profesyonel birkaç şirkete verilmesi gerekiyor. Rusya'dan ve birkaç ülkeden talepler var kampa girmek isteyen Ülkelerin talepleri karşılanması gerekir" diye konuştu.
Güvenli Erzurum'da çok güçlü bir alt yapının olduğunu ifade ederek "Eğer bu bahsettiğimiz noktada profesyonel şirketlere verilmesi halinde tesislere yeni tesisler eklenecek fakat aksinin olması halinde, atlama kulelerinin de iplik fabrikası gibi olduğunu görmek istemiyoruz" diye konuştu.
(ERZ-AT-Y)

17.01.2013 15:55:14 TSI

Editör: Wan Haber