Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (GÜNSİAD) nezaket ziyaretinde bulundu.
GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Güven'i kapıda karşıladı. Diyarbakır'ın koşulları hakkında Güven'e bilgi veren Bedirhanoğlu, güvenlik ve istikrarın sağlanamadığı müddetçe, yasal mevzuat ve cazip imkanların oluşması halinde bile insanların bölgeye gelmediğini söyledi. Ekonomide, turizmde önemli fırsatların olduğunu belirten Bedirhanoğlu, güvenlik ve istikrar ile ilgili kaygılardan dolayı işadamlarının bölgeye gelmediğini kaydetti. Son dönemdeki gelişmelerin havayı değiştirebileceğini aktaran Bedirhanoğlu, "Bu temel problemimizi temel sorunumuzu şiddetten ve çatışmadan arınmış Türkiye'nin demokratik standartların geliştiği bir ortamın oluştuğu bir zeminde tartışalım. Bir birimize tahammül edelim. Bu işler sabırla olacak işlerdir. Özellikle son dönemde baktığımızda gelişmelere, iyimser olacağımızı gerektirecek çok önemli birtakım gelişmeler var. Tam da bu dönemde burada olmanız Diyarbakır'da olmanız bu iyimserliğimizi biraz daha arttırmakta. Derneğimize yaptığınız bu ziyareti anlamlı ve değerli buluyoruz" dedi.
Bedirhanoğlu'nun ardından konuşan Güven ise, samimiyetlerinin pekişmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Diyarbakır'ın güvenlik anlamında çok zor bir yer olduğunu belirten Güven, "Ama sizlerle birlikte en güzelini yapmaya çalışacağız. Halkla birlikte yapmaya çalışıyoruz, huzur toplantılarını yapıyoruz mümkün olduğunca operasyonları görüyorsunuz, asayiş olaylarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Suçluluk oranı çok yüksek. 12 bine yakın hırsızımız var. Bunlar kayıtlı hırsızımız. Her yıl yüzde 20 oranında çocuk hırsızlığa sıfırdan başlıyor. Her yıl mevcut kayıtlı hırsız sayımız yüzde 20 artış gösteriyor. İnsanlarımıza bir adım yaklaştık mı bize koşarak geliyorlar. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Son dönemde çok ciddi oranda ihbarlarda artış var. Huzura sahip çıkmaya çalışıyoruz. Herkes huzurlu bir ortam istiyor. Tabi bu da iş yükümüzü arttırıyor. Yorulmayı bilmediğimiz için sıkıntı yok. hizmete talip olmuşsak sonuna kadar yapacağız" diye konuştu.
(YRT-AKK-Y)

30.01.2013 12:11:19 TSI

Editör: Wan Haber