Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Necdet Gürsoy, 17 Şubat tarihinde yapılacak olan OTB meclis ve yönetim kurulu başkanlık seçiminde aday olmayacağını söyledi.
İki dönem üst üste görev yapan başkan ve meclis'e tekrar seçilebilme hakkı verilirken daha önce aday olmayacağını açıklayan OTB Başkanı Nejdet Gürsoy'a gözler çevrilirken Gürsoy, konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyerek konuya açıklık getirdi.
Başkan Gürsoy düzenlediği basın toplantısında, aday olmayacağının altını çizerek, "Artık gençlerin önünü açmak lazım. Benim için önemli olan birkaç dönem daha oturacağım OTB Başkanlığı makamı veya koltuğu değil, tam tersine toplumun insanlara vermiş olduğu sevgi ve değeri kazanabilmektir. Başka bir değişle toplumun gönül koltuğunda baki kalabilmektir" diye konuştu.
Başkan Gürsoy konuşmasına şöyle devam etti: "Bildiğiniz gibi Anayasa Mahkemesi 'üst üste iki dönem görev yapan meclis ve yönetim kurulu başkanlarını iki seçim dönemi geçmeden aynı göreve seçilemez' hükmünü iptal etmiştir. Bu karar ile mevcut oda ve borsa başkanlarının seçilmesi için yasala engel ortadan kalkmış ve oda ile Borsa seçimlerinde aday olmayan tekrar adaylıklarını açıklamaya başlamışlardır. Hatta son günlerde benimde tekrar borsa başkanlığına aday olabileceğim ile ilgili basında ve kamuoyunda çıkan haberler ile karşılaşmam ve bana sık olarak sorulması üzerine bu konudaki görüşlerimi açıklamak üzere sizlerle bir araya gelmek istedim. Yeniden seçilme hakkı verilmesi benim bu konuda duruş şeklimi ve kararımı değiştirmez. Daha önceki konuşmalarımda söylediğim gibi bu dönem borsa başkanlığına aday değilim. Ben üç dönem gibi uzun bir süre borsa yönetim kurulu başkanlığını yaparak, özellikle altını çizmek isterim ki meclis üyesi arkadaşlarımla bir bütünlük içerisinde Ordu Ticaret Borsası'nı belli bir noktaya getirdik. Bu da hepimizin özverili ve saygı çerçevesinde çalışması sayesinde gerçekleşti."
"Ortada OTB'nin şayet bir başarısı varsa TOBB bünyesinde bugün ciddi bir imajı varsa bu sadece benim değil hepimizin sayesinde olmuştur" diyen Gürsoy, "Benim bu makamdaki birinci görevim doğruyu görmek, son görevim ise herkese teşekkür etmektir. Bu dönem aday olmayacağım. Artık yeni dönem için bizden daha genç nesillere fırsat vermemiz gerektiğine inanıyorum. Bu makamı bizden daha genç nesillere bırakıp, onların görev alarak tecrübe sahibi olmaları ve cemiyet hayatına atılmaları gerektiği inancındayım. Burada bize düşen görevin, onların ihtiyacı olduğunda tecrübelerimizle ağabeylik yapmamız gerektiği tekrar vurgulamak isterim. Benim için önemli olan birkaç dönem daha oturacağım OTB Başkanlığı makamı veya koltuğu değil, tam tersine toplumun insanlara vermiş olduğu sevgi ve değeri kazanabilmektir. Başka bir değişle toplumun gönül koltuğunda baki kalabilmektir" ifadelerini kullandı.
(RCP-SLH-Y)

15.01.2013 12:26:03 TSI

Editör: Wan Haber