Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Türk Sanat Müziği ve Kültür Derneği Korosu (GÜRSESLER) düzenlediği konserde, davetlilere unutulmayacak bir gece yaşattı.
Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde, şef Kemal Durupınar ve başkan Mithat Çağman eşliğindeki koro, Türk Sanat Müziği'nin unutulmayan ve dillerden düşmeyen seçkin eserlerini seslendirdi.
İki bölümden oluşan konserin, sponsorluğunu ise Hattuşa Termal Hotel üstlenirken, ses sistemi kurulumunu ve tonmaysterliğini ise Murat Polat yaptı.
Yoğun yağmura rağmen Edremit, Akçay, Güre, Zeytinli, Altınoluk, Havran ve Burhaniye'den akın akın gelen müzik severler tarafından, salonun hınca hınç dolu olması dikkat çekti. Gecede destek olan kişiler ise plaket ile onurlandırıldı. Konser sonunda okunan 'Yüzüncü Yıl Marşı' ile davetlilerin heyecanı zirveye çıktı. Konserde sık sık alkışlarla kesilen koro, gecenin bitiminde ayakta alkışlanırkan tebrik yağmuruna tutuldu. Adeta yılın konseri olan gecede dernek yetkilileri, yaz konserinde yeniden buluşmak dileğiyle, gösterilen ilgiye teşekkür ettiler. (BT)

20.01.2013 13:27:36 TSI

Editör: Wan Haber