CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı ziyaret ettiler. Umut Oran, merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i de ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Mersin'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Umut Oran, CHP İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ve partililerle birlikte CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Mersin'de olmaktan onur duyduğunu belirten Gürsel Tekin, önemli bir sürece girildiğine dikkat çekti. CHP ailesinin Mersin'de başarılı işler yaptığını vurgulayan Tekin, "CHP, Mersin'i, Mezitli'yi kaybetmemeli. İl başkanımız merkezdeki iki ilçenin başka partilerde olduğunu söyledi. İnşallah 2014 seçimlerinde hepsini alırız. Türkiye genelinde de 2014'de iktidar oluruz. Mersin ve Mezitli'de başkanlarımız, belediyelerimiz önemli işler başarıyorlar. Ben Büyükşehir Belediyemizi ve ilçe belediyelerimizi de son derece başarılı buluyorum. İnşallah bu başarınız daim olur" dedi.
Mersin ve Mezitli'de yaşayanların son derece şanslı olduklarını kaydeden Umut Oran da "Bizler gittiğimiz her yerde sosyal demokrat belediyecilik anlayışını görüyoruz. Belki pek çok yerde anlatamıyoruz, ancak sosyal demokrat belediyecilik anlayışının sağlamış olduğu demokrasi, özgürlük anlayışı sayesinde vatandaşlarımız daha rahat nefes alıyorlar. 81 ilimizde, 892 ilçemizde Mersin ve Mezitli örneğini yaymak gerekiyor" diye konuştu.
Meztili Belediye Başkanı Yıldırım ise ilçe hakkında konuklarına bilgi verdi. Mezitli'nin, dört beldenin birleşmesiyle ilçe statüsü alan genç bir ilçe olduğunu dile getiren Yıldırım, "Mezitli 11 km sahil şeridi, 150 bini geçen nüfusu, tarihi ve doğal zenginliğiyle gelecek vaat eden şirin bir ilçe. Mersin bir turizm şehri olacaktır diyoruz. Bizler de ilçemiz sınırları içerisinde yer alan Soli Antik Kentimizi yeniden gün ışığına çıkararak turizmin hizmetine sunmak için gerekli tüm çalışmalara destek olmaktayız. Güneş kenti Soli'de sesimizi daha geniş kitlelere duyurmak için üç yıldır Güneş Festivalimizi düzenliyoruz. Bundan sonrasında da festivalimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
El ele vererek Mezitli için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Yıldırım, Mersin'in barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir kent olduğunu söyleyerek, bu çerçevede Mersin için en iyisini yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
UMUT ORAN, BAŞKAN GENÇ'İ ZİYARET ETTİ
CHP'nin iki genel başkan yardımcısından Gürsel Tekin, Mezitli Belediyesi ziyaretinin ardından Mersin'den ayrılırken, Umut Oran ise CHP'li Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Merkez ilçe Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklayama göre, Oran, İl Başkanı Akar ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, CHP'li belediyelerle gurur duyduklarını söyledi. CHP'li belediyelerin Türkiye genelinde yapmış oldukları çok güzel çalışmalar olduğuna işaret eden Oran, şöyle devam etti: "Ben her gittiğim ilde mutlaka hem örgütümüzü hem de belediyelerimizi ziyaret ederim. Vatandaşla olan diyalogumuz yanında belediyelerimizin de neler yaptığını bilmemiz lazım. Çünkü yerel yönetimler güçlerini halktan alıyorlar. Eğer yerel yöneticiler halktan aldıkları güçleri sizin yaptığınız AMATEM, Kadın Sığınma Evi, Alzhemierliler Bakım Evi, Gençlik Merkezi, Kültür Merkezi ve sayamadığım diğer projeleriniz gibi hizmetlerle tekrar halka sunarsa başarısına güç katar. Bu da CHP'nin gücüne güç katar. Önümüzdeki seçimlerde Yenişehir örneğini Türkiye'ye tanıtmak için çaba harcayacağız. Ülkemizin birçok ilinde sosyal belediyecilik anlayışıyla yapmış olduğunuz bu çalışmaları örnek olarak göstereceğiz."
Yenişehir Belediye Başkanı Genç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Umut Oran'a belediye çalışmaları hakkında slayt gösterisi eşliğinde görsel bir sunum yaptı.
(KYM-Y)

21.12.2012 15:33:34 TSI

Editör: Wan Haber